NB II: a Vác tulajdonosa 2020-ra az élvonalba vinné csapatát

Vágólapra másolva!
2016.09.16. 14:00
null
Marshall a stúdióban – a klubtulajdonos „tízéves terve” felénél tart Vácon (Fotó: Vác FC)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Vác FC tulajdonosa, John Marshall a liverpooli Radio City Talk című műsor szereplője volt. A liverpooli születésű – és Everton-szurkoló – Marshall arról (is) beszélt, mik a tervei az egyszeres magyar bajnok Váccal a közeljövőben.

„Tízéves tervvel érkeztem ide, most tartunk az ötödikben. Az előző szezonban a másodosztályú tagság megőrzése volt a cél, ez sikerült, pedig a télen még leghátul tanyáztunk. Most kilenc meccs után a nyolcadik helyen állunk a húszcsapatos másodosztályban, a célunk az első nyolcba kerülés. A következő idényre az első ötben szeretnénk lenni, aztán már a feljutást célozzuk meg. A cél, hogy 2020-ra, az Európa-bajnokság idejére – amelyen Budapest is rendez mérkőzéseket – már reflektorfénybe kerüljünk a klubbal. Három éven belül az élvonal tagjai lennénk, hogy aztán stabil szereplői legyünk annak, mint a kilencvenes években.”

Marshall az NB II-es csapatokra vonatkozó „légiósszabályról” is beszélt arra a kérdésre válaszolva, hogy helyi vagy külföldi futballisták tagjai-e a keretnek.

„Ha megengedhetném magamnak, hogy szórjam a pénzt, akkor játszathatnék légiósokat, de a klubfilozófiához egyébként is jobban illik, hogy kineveljük a helyi játékosokat. Így aztán nem gondolom, hogy nagy szó lenne az MLSZ légiósokra vonatkozó szabályozása – bár tény, hogy szigorú.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik