MTK: új esély a fiataloknak – együttműködés egy bajnokcsapattal

Vágólapra másolva!
2018.05.04. 07:28
null
Elégedett sportigazgatók a partneri együttműködés megkötése után – Polyák Balázs (balra) és Selei András (Fotó: Dömötör Csaba)
Elégedett sportigazgatók csaphattak egymás tenyerébe csütörtökön az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, miután az MTK labdarúgócsapata partneri együttműködésben állapodott meg a hozzá hasonlóan kék-fehér Monori SE-vel.

 

A fővárosiak elöljárója, Polyák Balázs és az NB III-as klubot képviselő Selei András nemcsak annak örülhet, hogy csapataik már a múlt hétvégén, fordulókkal a szezon befejezése előtt kivívták a magasabb osztályban szereplés lehetőségét – a Monor megnyerte a bajnokságot a harmadosztály Keleti csoportjában és jó eséllyel az MTK is aranyérmesként jut vissza az NB II-ből az élvonalba –, hanem annak is, hogy reményeik szerint sikerült kölcsönösen előnyös szakmai egyezséget kötniük.

AZ ELSŐ KERETRŐL – VISSZATÉRHET A CSATÁR

Az MTK a héten már bejelentette az ukrán válogatott védő, Jevhen Szelin szerződtetését, és hamarosan újabb nyári érkezőkkel is megállapodás születhet.

„Az biztos, hogy olyan mértékű játékosmozgás nem lesz a nyáron, mint tavaly volt, amikor tizenegy új labdarúgó jött – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Polyák Balázs. – Az a célunk, hogy három-négy olyan meghatározó futballistával tudjunk erősíteni, aki stabil alapot ad ahhoz, hogy mellettük a saját nevelésű tehetségek is lehetőséget kaphassanak. Magyar és külföldi kiszemeltjeink is vannak, ingyen igazolható játékosokat keresünk, mert úgy látjuk, vannak a piacon olyan szabadon igazolható futballisták, akik erősítést jelenthetnek számunkra. Nagyjából huszonöt fős első keretet tervezünk, amely mögött lesz egy bővebb, U19-es keret, mert utánpótlásszinten szeretnénk oda koncentrálni a legjobbakat, így az U17-ből is többen felkerülnek majd az idősebbek közé. A Monorral kötött együttműködés nem zárja ki, hogy az idősebbjeink közül más NB II-es csapatnak is kölcsönadjunk egy-egy futballistát, de nem cél, hogy húsz játékosunk kölcsönben szerepeljen, így az igazolt labdarúgóink száma az NB I-ben sem fog emelkedni.”

Polyák Balázs hozzátette, a háttérben már folyamatosak az egyeztetések, és hamarosan újabb fejlemények várhatók a kerettel kapcsolatban. Jó eséllyel például a nyártól ismét a kék-fehéreknél futballozhat majd a brazil Myke Ramos, aki jelenleg kölcsönben a Haladásban szerepel, de Feczkó Tamás vezetőedző számítana rá az MTK-nál is az NB I-ben.

A megállapodás értelmében az MTK fiatal játékosokat ad kölcsön a Monornak, amely pedig versenyezteti őket az NB II-ben. Elsősorban olyan, húszéves vagy annál fiatalabb futballistákról van szó, akiket már érettnek tartunk arra, hogy felnőttszinten is kipróbálják magukat, de az NB I talán még túl nagy ugrás lenne nekik, viszont a másodosztály megfelelő terepet nyújthat – avatta be a részletekbe a Nemzeti Sportot Polyák Balázs. – A megállapodás részeként Teodoru Vaszilisz személyében szakmai igazgatót is delegálunk a monoriakhoz, aki Horváth Dávid vezetőedzővel közösen irányítja majd a másodosztályú csapatot, ott lesz a kispadon is és szakmailag koordinálja majd a mi részünkről az együttműködést."

A sportigazgató ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Teodoru Vaszilisz továbbra is az MTK alkalmazásában dolgozik majd, és azért bízzák meg ezzel a feladattal is, mert a klub tehetségprogramját szintén ő felügyeli, ezáltal rálátása van az összes korosztályra. Éppen emiatt az elmúlt fél évben már a Monor mérkőzéseit is figyelemmel követte, felmérte az együttes keretét, ugyanis az együttműködés ötlete már tavaly megszületett, és egy hosszabb előkészítő munka után írták alá a szerződést a felek. Ennek értelmében a nyáron öt-tíz játékos kerülhet kölcsönbe az NB I-es klubtól a másodosztályú partnercsapathoz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az MTK a következő szezonban az NB III-ban várhatóan nem indít második csapatot.

„Az még nem dőlt el, hogy pontosan kik érkeznek majd hozzánk, erről még egyeztetünk. Szeretnénk azokat a futballistákat megtalálni, akik segíthetnek szakmai célunk elérésében, hogy kiharcolhassuk a másodosztályban maradást – fogalmazott monori részről Selei András, aki 2006 és 2007 között szerepelt az MTK-ban, tíz meccsen lépett pályára az NB I-ben a kék-fehéreknél. – Ez az együttműködés kimondottan a felnőttcsapatunkra érvényes, és a monori játékosoknak is jó lehetőség, mert például Karacs Dánielt, aki Bernd Storcknál az U21-es válogatott keretében is ott lehetett, szerződteti is az MTK. Igaz, a védő egyelőre marad Monoron, ám ha a másodosztályban bizonyítani tud, akkor hosszabb távon az NB I-es gárdához kerülhet. Az is eldőlt, hogy a következő idényben albérletben, a III. kerületi TVE pályáján játszunk majd, mivel a monori stadion jelenleg nem alkalmas NB II-es meccsek rendezésére."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik