MTK: csak Kanta marad az „öregek” közül – Torghelle sem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.01. 10:13
null
Kanta József az NB II-ben is maradhat az MTK-nál (Fotó: Tumbász Hédi)
Az NB II-be kieső MTK-nál új tulajdonos került a klub élére Zakor Sándor személyében, aki az Inforádiónak elárulta, hogy milyen játékospolitikát alkalmaz a csapat a következő idényben, hogy lehetőség szerint azonnal visszajusson az élvonalba. A klub később a hivatalos oldalán is megerősítette az elkövetkezendő változásokat.

 

A kék-fehéreknél két éve vezérigazgatóként dolgozó Zakor Sándor kizárólagos tulajdonos lett a futballcsapatot működtető cégnél, s ebbéli minőségben már ő nevezte ki a klub élére Michael Borist vezetőedzőnek.

Az új tulajdonos az Inforádióban a következő idényre vonatkozó játékoskeret kapcsán elárulta, milyen változások várhatóak: biztosnak látszik, hogy az NB II-ben már nem alkalmazza tovább a klub a két korábbi válogatott játékosát, Torghelle Sándort és Balogh Bélát.

„Nagy változások lesznek, az öreg, vagy fogalmazzunk úgy, a pályafutásuk befejezéséhez közeledő játékosoktól megválunk, gyakorlatilag majdnem mindenkitől, és olyan fiatal, már az NB II-ben bizonyított kölcsönjátékosokat hozunk vissza, akiknek már van felnőtt tapasztalatuk, illetve a bajnokságot nyert U19-es csapatunkból fogunk több embert átvenni az első keretbe” – jelentette ki Zakor.

A fent említett öreg játékosok kategóriába tartozik többek között a 42-szeres válogatott Torghelle Sándor, a 9-szeres válogatott Balogh Béla, valamint a nemzeti csapatban háromszor szereplő Kanta József is.

„Jelen állás szerint Kanta József valószínűleg egy évig még folytatni fogja a klubnál, ő segíthet kiharcolni a visszajutást, a többi idősebb labdarúgó – legalábbis az MTK-nál – be fogja fejezni a pályafutását” – mondta Zakor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik