nemzetisport.hu 2017.08.21 15:04 Frissítve: 2017.08.21 15:29

MTK: a Dinamo Moszkvához szerződött a középpályás

Ahogy azt a Nemzeti Sport Online korábban előre jelezte, az MTK Budapest szenegáli középpályása, Khaly Iyane Thiam az orosz Dinamo Moszkvához szerződött. Az orosz klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy vételi opcióval, egy évre kölcsönvette a magyar klubtól a játékost.

Khaly Iyane Thiam a Dinamo Moszkvához igazolt (Fotó: fcdynamo.ru)

 

Pontosan tíz nappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy a 23 éves játékos megérkezett Moszkvába, és hamarosan szerződést is köthet.

Thiam a télen az MTK-tól került kölcsönbe a török élvonaltól azóta búcsúzó Gaziantepsporhoz, előtte az amerikai Chicago Fire-nél játszott szintén kölcsönben. Az elmúlt szezon végén az MTK kiesett az NB I-ből, és a légiósszabály miatt valószerűtlennek tűnt, hogy a folytatásban a kék-fehéreknél lépjen pályára. (Mint ismert, az NB II-ben anyagilag nem éri meg nem magyar, vagy magyar felmenővel nem rendelkező labdarúgókat szerepeltetni, mert a központi források egy részétől elesik a klub.)

Bár a játékos iránt korábban a Ferencváros is érdeklődött, már akkor is szóba került a lehetséges oroszországi szerződés, ami hétfőn meg is valósult. A 23 éves futballista egy évre kölcsönbe került Dzsudzsák Balázs volt klubjához, amelynek opciós joga lesz a szezon végén végleg szerződtetni őt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
ÉrkezőkBalogh Béla (Mezőkövesd), Bori Gábor (Gyirmót FC Győr), Farkas Balázs (Balmazújváros) Gengeliczki Gergő (Soroksár), Lencse László (Puskás Akadémia), Szentpéteri Viktor (Vác FC), Vass Patrik (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönből visszatérők: Demjén Patrik
(Dorog), Deutsch Bence (ZTE FC), Fadgyas Tamás (ZTE FC), Jakab Dávid (ZTE FC), Schrammel Ádám (Szigetszentmiklósi TK), Talabér Attila (Kisvárda)
Az utánpótlásból felkerültek: Bayer Bence, Nagy Zsombor, Szerencsi Miklós
Távozók: Berdó Máté
(Paksi FC), Bolla Bendegúz (Videoton), Federico Groppioni (olasz, Csep-Gól), Horváth Péter (Soproni VSE, kölcsön után végleg), Jurij Kolomojec (ukrán, Vorszkla Poltava – Ukrajna), Nikházi Márk (Paksi FC), Danijel Petkovics (montenegrói, FC Lorient – Franciaország), Poór Patrik (Puskás Akadémia), Vadnai Dániel (Mezőkövesd), Dragan Vukmir (szerb-magyar, III. kerületi TVE)
Kölcsönbe távozók: Hinora Kristóf (Nyíregyháza Spartacus), Hujber Tamás (kaposvári kölcsön után Ceglédi VSE), Myke Bouard Ramos (brazil, Haladás), Szatmári István (zalaegerszegi kölcsön után Békéscsaba), Khaly Iyane Thiam (szenegáli, törökországi kölcsön – Gaziantepspor – után Dinamo Moszkva – Oroszország), Varga Szabolcs (Soproni VSE), Vogyicska Bálint (Vasas)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Leandro Martínez
(olasz-argentin, Haladás)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Pintér András (Soroksár), Mato Grgic (horvát), Drazsen Okuka (szerb)

2019.10.06 12:30:13

Labdarúgó NB II F. B.

A hajrában lőtt gólokkal nyert a Vác ellen az MTK • Két büntetővel győzött a Soroksár • A Budaörs pontot szerzett az ETO ellen.

2019.09.18 15:11:41

Labdarúgó NB II F. B.

Az ETO legyőzte a Nyíregyházát, Andrics szögletből talált be • A Gyirmót kiütötte a Soroksárt • Otthon kapott ki a Csákvár.

2019.09.11 15:17:42

Labdarúgó NB II ZOMBORI ANDRÁS

Sokan nyújtottak segítséget a korábbi labdarúgó rehabilitációját segítő családi sportnapon.