HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2013.03.26 12:36 Frissítve: 2015.03.13 02:03

MLSZ: visszavonták a Dunakanyar-Vác licencét

Az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága visszavonta a Dunakanyar-Vác Labdarúgó Kft. NB II-es licencét a 2012–2013-as bajnoki évad vonatkozásában, mivel a csapat az MLSZ elnöksége által elfogadott klublicencszabályzatban előírt több kritériumnak nem felel meg – adta hírül a szövetség hivatalos honlapja.

Az együttes nem teljesítette a hiánypótlási felszólításban szereplő feltételeket • Az ítélet nem jogerős, a klub fellebbezhet
(Fotó: Grnák László)

 


„A Bizottság 2013. február 20-án a Licencesnél licencvizsgálat lefolytatását rendelte el, tekintettel arra, hogy a Bizottság birtokában lévő információk alapján feltételezhető volt, hogy a Licences a Szabályzat több pontjának, illetve kritériumának nem felel meg. A Bizottság a Licencest az eljárás keretében 2013. március 5-én hiánypótlásra szólította fel. A Bizottság 2013. március 25-én tartott ülésén megvizsgálta a Licences által a Bizottság részére eljuttatott hiánypótlási dokumentációt, és a határozat egyes pontjaira beküldött hiánypótlás áttekintése után megállapította, hogy a Licences nem teljesített a hiánypótlási felszólításban rögzített több feltételt. Ennek értelmében két szabályhely vonatkozásában is a Licences ún. „A” kritériumot sért:

– A Licences egyrészt nem rendelkezik a Klublicenc Szabályzatban foglalt megfelelő számú és korú utánpótláscsapattal sem saját jogán, sem harmadik féllel kötött megállapodás alapján.
– A Licences továbbá nem rendelkezik a Klublicenc Szabályzatban foglalt NB II-es kritériumoknak megfelelő stadion, vagy pálya jogszerű használati jogával, sem saját jogán, sem harmadik féllel kötött megállapodás alapján.

A Bizottság további jogi és pénzügyi szabálytalanságokat is megállapított a vizsgálat során. Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése nem jogerős és nem előzetesen végrehajtható, ellene fellebbezést a Fellebbviteli Licencadó Bizottságnak címezve lehet benyújtani a döntés kézhezvételét követő naptól számított 8 napon belül” – tudatta az mlsz.hu.

2018.12.19 16:29:09

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

Szepessyvel remekelt a Gyirmót, Waltnerrel a Kaposvár • Az ETO és a Szpari sem javult igazán a trénercsere után • Várhidit kritizálták Óváron.

2018.12.02 00:03:29

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Kaposvár fölényesen nyert Soroksáron • Négyet vágott a Dorog • Kiesési helyosztót nyert a Budafok.