MLSZ: eljárás indul az antiszemita Dorog-szurkolók miatt

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.08.16. 13:15
null
Néhány dorogi szurkoló viselkedése miatt bűnhődhet a többi drukker is (Fotó: Földi Imre)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága kezdeményezte a hétvégi Dorogi FC–MTK Budapest labdarúgó NB II-es bajnoki mérkőzéssel kapcsolatos fegyelmi eljárást – írja a szövetség hivatalos Twitter-csatornája.

 

Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB II-ben szereplő MTK Budapest korábban a hivatalos honlapján tudatta, hogy az MLSZ-hez fordult a Dorog ellen 4–0-ra megnyert idegenbeli bajnokin történtek miatt.

„Mint az szurkolóink előtt ismeretes, a múlt vasárnapi Dorogi FC–MTK Budapest találkozón a hazai lelátó egy része a mérkőzés alatt többször antiszemita rigmusokkal provokálta csapatunk drukkereit.

Az MTK Budapest vezetősége kötelességének érzi, hogy kiálljon szurkolói mellett, így klubunk nevében Zakor Sándor tulajdonos levélben jelezte észrevételeit az MLSZ felé, kiemelve klubunk álláspontját, amely egyértelmű és határozott: teljes mértékben elhatárolódunk a rasszizmus és az antiszemitizmus minden formájától, és elvárjuk, hogy a hazai labdarúgás összes szereplője és illetékes szerve mindent tegyen meg annak érdekében, hogya jövőben ilyen vagy hasonló eset ne történhessen meg.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik