MK: életet mentett a bicskei masszőr Halmosiék meccsén

Vágólapra másolva!
2020.09.23. 12:00
null
Bicskei labdarúgók a múlt heti, Komárom elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
Életet mentett Sulyok Barnabás, az NB III-as Bicskei TC masszőre a labdarúgó Magyar Kupa hétvégi fordulójában Szombathelyen, a Király SE ellen lejátszott mérkőzésen. Az eszméletét vesztő 17 éves labdarúgó jól van, még aznap hazamehetett a kórházból.
Sulyok Barna (Fotó: 2060.blog.hu)
Sulyok Barna (Fotó: 2060.blog.hu)

A 3–2-es bicskei győzelemmel végződő mérkőzés első félidejének hajrájában a hazai csapat 17 éves focistája, Reseterits Bálint egy kemény ütközés után eszméletlenül terült el a gyepen. A nagy ijedtségben hamar reagált Sulyok Barnabás, felismerve a helyzetet, odaszaladt a vendégkispadról, és a Dombi Olivér játékvezetőtől kapott segédeszközzel szétfeszítette a játékos száját – eleveníti fel a néhány nappal korábbi esetet a bicskei portál, a 2060.blog.hu.

Az ilyen ütközéseknél gyakran előfordul, hogy hátracsúszik a nyelv (a sérült gyakorlatilag „lenyeli a nyelvét”), elzárva a légzés útját, de Sulyok Barna szakszerűen közbelépett. Mire a mentők megérkeztek, a fiatal játékos már magához tért – természetesen megfigyelésre kórházba szállítottak.

„Tisztelt Sportvezetőség! Szeretnénk megköszönni masszőrüknek a tegnapi napon, Szombathelyen nyújtott segítségét! Hálás szívvel gondolunk rá! A fiunk jól van! További sok sikert kívánunk a Bicske csapatának a kupában és a bajnokságban! Reseterits Bálint szülei” – idézi a bicskei klub Fb-oldalának küldött szülői köszönetet a blog.

A történtekről kedden a Király SE is beszámolt a hivatalos Facebook-csatornáján: az agyrázkódás gyanújával kórházba vitt Reseterits Bálint már a szombat éjszakát is otthonában tölthette, néhány nap pihenőt írtak elő számára az orvosok. A vonatkozó Fb-poszt egyébként arról is tudósít, hogy ő lett a hónap legjobbja a Király SE felnőttcsapatánál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik