HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2012.07.18 14:18 Frissítve: 2015.03.31 02:06

Labdarúgás: majd' 10 év után ismét felnőttcsapat a BVSC-ben

A BVSC-Zugló labdarúgóklub a 2012–2013-as idénytől kezdve ismét felnőttcsapatot indít – a szabályok értelmében a budapesti negyedosztályban (BLSZ IV.)

HIRDETÉS

„Tegnap a nevezés elfogadásával, hivatalossá vált felnőttcsapatunk indulása a bajnokságban" – jelent meg szerda délelőtt a BVSC-Zugló hivatalos facebook-oldalán a zuglóiak számára örömteli hír.

Mint ismert, az 1996-ban NB I-es bajnoki ezüstérmet szerző klub felnőttcsapata 2003-ban megszűnt. Akkor az NB III Mátra-csoportjában a hetedik helyen végzett az együttes, azóta pedig kizárólag utánpótláskorú, vagyis tizenkilenc éven aluli fiatalokkal foglalkozott a labdarúgó-szakosztály. Napjainkban körülbelül 330 gyermek, serdülő és ifista korú gyermek futballozik BVSC-mezben a Szőnyi vagy a Tatai úti pályákon.

„A jelenlegi szakosztályvezetés régóta szeretett volna egy felnőtt bajnokságban induló, BVSC kötődésű fiatalokból álló, amatőr csapatot elindítani, amire most lettek meg a feltételek köszönhetően a klub vezetésének, Zugló önkormányzatának és a TAO-s támogatásoknak – mesélte Pallagi Péter szakosztályvezető-helyettes a Nemzeti Sport Online-nak. – Célunk, hogy akik nálunk futballoznak, de nem tudnak vagy nem akarnak magasabb szintre igazolni miután kiöregednek az ifjúsági korosztályból, azoknak se kelljen a futballt abbahagyni, a labdarúgástól és a BVSC-től eltávolodni, és szervezett keretek között sportolhassanak klubunkban.”

A BVSC-ben jelenleg tizennégy korosztály futballozik nap mint nap: a legkisebb az U5-ös, míg a legidősebb az U19-es csapat. Hozzájuk csatlakozik augusztustól a felnőtt gárda.

„Így lett teljes a paletta az U5-ös korosztálytól a serdülőkön, ifiken keresztül a felnőttig. A szabályoknak megfelelően a budapesti negyedosztályban (BLSZ IV.) kezdünk. Természetesen szeretnénk a klub tradícióihoz méltó módon szerepelni, ugyanakkor a realitások talaján maradva a profi szint nincs a tervek között, nem egy újabb budapesti NB I-es klub kialakítása a cél" – folytatta a szakvezető, aki azt is elárulta, hogy a leendő játékosok zömében 20-22 éves korábbi BVSC-nevelések, az edzőjük pedig Hernády András lesz, aki 1988 óta áll a szakosztály szolgálatában.

A BVSC hazai mérkőzéseit a régi Szőnyi úti stadionban fogja megvívni, amely az utóbbi években a legkisebb gyermekek edzéseinek, az ifi-csapatok bajnokijainak és az MLSZ Bozsik-programjának Alközponti eseményeinek adott otthont többek között.

A feltételek tehát adottak, a zuglói szurkolók előkereshetik régi mezeiket, sálaikat és hosszú idő után ismét lesz miért kijárniuk szeretett pályájukra. Bár a szakosztályvezetés tervei közt nem szerepel, azért feltehetőleg nem lenne szomorú senki, ha pár év múlva esetleg épp a Ferencvárossal küzdene meg a BVSC a bajnoki aranyért az élvonalban – akárcsak 1996-ban...

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.02 00:03:29

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Kaposvár fölényesen nyert Soroksáron • Négyet vágott a Dorog • Kiesési helyosztót nyert a Budafok.

2018.11.22 23:11:37

Labdarúgó NB II N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Újoncként lettünk hatodikok, nagy siker volt ez, hírlett, távolabbról is jöttek „igazi” focihangulatot átélni, s Zalaegerszeg az első (meg a második?) évben amolyan labdarúgó-fellegvárnak (reménységnek?) számított.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS