Labdarúgás: a pályafutását befejező Szamosi Tamás edzőként folytatja

Vágólapra másolva!
2010.12.28. 14:36
Címkék
Szamosi Tamás az ősszel egyetlen percet sem hiányzott az NB II Nyugati csoportjában szereplő SZTK-Erima csapatából. A ballábas védő a tavasszal azonban már nem játszik, Várhidi Péter vezetőedző segítője lesz.

Befejezte pályafutását Szamosi Tamás. A háromszoros válogatott ballábas védő, aki a Honvéd, a Budafok, a III. Kerületi TVE, az MTK, a ZTE, a ciprusi Nea Szalamina után az NB II-es Pécs és Szigetszentmiklós futballistája is volt, a jövőben a Pest megyei csapatnál dolgozik edzőként.

„Nehéz döntés volt, sokáig gondolkodtam rajta, miként is alakuljon a jövőm – nyilatkozta a kétszeres magyar bajnok labdarúgó a Nemzeti Sportnak. – Amikor az ősz közepén elhagyta a Szigetszentmiklóst az akkori pályaedzőnk, csapattársammal, Pintér Zoltánnal segítettük Várhidi Péter vezetőedző munkáját. Aztán a szezon végén a szakvezető felvetette, mi lenne, ha teljes állású másodedző lennék. Végül úgy határoztam, elfogadom a lehetőséget, s ezzel befejezem az aktív labdarúgást. Ülök majd a padon, hiszen nekem is ott lesz a helyem, de csak akkor szállok be, ha nagyon nagy a baj.”

Szamosi Tamás tudatosan készült az edzői pályára, folyamatosan képezte magát. Januárban vizsgázik az edzőképző tanfolyamon, s ha sikerrel veszi az akadályokat, B-licences szakember lesz.

A SZAMOSI TAMÁSSAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik