KTE: 34 éves mélyponton a kecskeméti futball

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.09. 18:32
Mint ismeretes, a KTE labdarúgócsapata szerdán bejelentette, hogy a következő évadban csak a megyei I. osztályban indít felnőttegyüttest (KLC-KTE néven) – a kecskeméti labdarúgás 34 éves mélypontra süllyedt.

Az 1973–1974-es idényben NB II-es volt a KTE, de a 14. hely nem volt elég a bennmaradáshoz, 1978-ban pedig egy szigorú fegyelmi vizsgálat és osztályozók után kiesett az NB III-ból a megyei bajnokságba. Ezután csak 1981-ben sikerült a visszatérés a magasabb osztályba a lila-fehéreknek – írja kimutatásában a kesport.hu.kesport.hu.

Ezután hosszú éveken át NB III-ban és NB II-ben (NB I/B) szerepeltek a hírös városiak. Majd 2006-ban két kecskeméti vállalkozás megvásárolta a helyi NB II-es csapatot menedzselő KTE Kft.-t. A Rózsa Pál és Versegi János tulajdonos nevével fémjelzett vezetőség a kecskeméti kötődésű Török László vezetőedzővel kezdte meg az őszi idényt. Hamarosan azonban a gyengébb eredmények után gyors névváltozások történtek a szakmai vezetésben. Varga István, majd Nagy Tamás ült le néhány mérkőzés erejéig a kispadra. 2007 nyarán a szabadkai Tomiszlav Szivics és segítői vették át a csapat irányítását. Sikeres munkájuk nyomán, egy zsinórban 14 győzelmet hozó „tavaszi hadjárat" végén a csapat az első helyen végzett, s feljutott az élvonalba – folytatja a múltidézést a kecskeméti sportoldal.

Az NB I-ben hét évet tölthetett el a Kecskeméti TE, amely 2011-ben, fennállása legnagyobb sikerét elérve elhódította a Magyar Kupát. 2015-ben azonban nem kapott NB I-es licencet, ezért csak a harmadosztályra nevezhetett – de végül csak a megyei I. osztályban indul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik