NB II: kész az első csákvári fair play szektor, VIP-szék a Fraditól

Füzesi BálintFüzesi Bálint
Vágólapra másolva!
2014.10.09. 15:33
null
Kész az első csákvári fair play szektor<br />
Az eltervezett menetrend szerint halad a „Stadion a stadionban” projekt megvalósítása a csákvári létesítményben, a magyar klubok többségétől megérkeztek a székek – hangzott el a labdarúgó NB II-ben szereplő Aqvital FC Csákvár rendezvénytermében megtartott sajtótájékoztatón.

 

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Fejér megyei klub két hónapja vágott neki a „Stadion a stadionban” elnevezésű projektnek, amelynek keretében a magyar NB I és NB II, illetve a négy nagy európai bajnokság első osztályú klubjait azzal a céllal keresik meg, hogy a stadionjukból biztosítsanak számukra egy saját klubcímerrel felragasztott széket, amelyeket a csákvári létesítményben helyeznek el.

A VÉDEKEZÉS JÓ, A TÁMADÓJÁTÉKNAK JAVULNIA KELL

Toldi Gábor a ZTE elleni, 0–0-ra végződő bajnokin vette át a Csákvár irányítását Bognár Györgytől (aki szakmai igazgatóként maradt a klub állományában), és bízik benne, hogy a csapat stabilizálni tudja helyét a középmezőnyben.

„Még azokon a mérkőzéseken is pariban voltunk az ellenfelekkel, amelyeken alulmaradtunk – mondta Toldi Gábor, aki hat éve áll a Csákvár kötelékében. – A vereségekkel végződő meccseink szorosak voltak, számunkra kedvezően is alakulhatott volna az eredmény. Sokat dolgozunk, ezért optimista vagyok, de tudjuk, hogy csapatszinten javulnunk kell. A gárda együttes védekezésével elégedettek lehetünk, de a támadószekcióban jobb és eredményesebb játékra van szükség. Úgy látom, hogy ebben a bajnokságban bármelyik együttes megverheti bármelyiket, ezért rengeteget számít, hogy a meccseken melyik csapat lövi az első gólt, hiszen ez pluszmotivációt ad. Bízom benne, hogy egy-két győzelemmel stabilizáljuk helyünket a középmezőnyben.”


A keret létszáma a közelmúltban egy fővel csökkent, a klub Domokos Bálinttal közös megegyezéssel szerződést bontott.

Így a fair play szellemében a Fradi és az Újpest, a Real Madrid és a Barcelona, illetve a Manchester United és a Manchester City szurkolóit isegymás mellé „ültethetik”.

A projekt első részében a klub vezetői a magyar csapatokat keresték meg és a 32 egyesületből 28-tól már sikerült is beszerezni a székeket.

„A projekt első része lezárult – mondta Krizán Sándor, a klub sportigazgatója. – Minden klubtól pozitív volt a visszajelzés, így két hónap alatt megkaptuk szinte az összes magyar első és másodosztályú egyesülettől az ülőhelyeket. Célunk mindezzel a sportszerűség demonstrálása, a fair play szimbolizálása, hiszen így legalább virtuálisan lehetséges, hogy közel hozzuk egymáshoz az érintett csapatokat. Ráadásul a mérkőzéseinkre kilátogató szurkolók még kedvenc csapatuk székére is leülhetnek. A továbbiakban a külföldi klubokat keressük meg, de már van három nyugat-európai klub (az angol Newcastle, a spanyol Athletic Bilbao és az olasz Fiorentina), amelynél személyesen is várnak minket.”

A projekt ötletgazdája a klub elnöke, Nagy Sándor, aki mindehhez hozzátette, hogy a Ferencvárostól eddig egyedülálló módon VIP-széket kaptak a csákváriak.

„Minden magyar egyesület a saját stadionjából szerelt le ülőhelyeket, így egy szektorunk már be is épült a székekkel – mutatott rá Nagy Sándor. – Nagyon örülünk, hogy a Ferencváros egy olyan ülőhelyet küldött, amely csak a VIP-páholyában található meg. A jövőben érkező külföldi csapatok székei egy másik szektorban kapnak helyet, ezekhez zömében csomagküldő szolgálat segítségével jutunk hozzá.”

Az MLSZ részéről Sipos Jenő szóvivő üdvözölte az Európa-szerte feltűnést keltő kezdeményezést.

„Sajnos a sportszerűség, a fair play csorbát szenvedett az utóbbi időben, ezért örömteli a csákvári kezdeményezés – mondta Sipos Jenő. – A sportélmény mellett így igazán barátságos hangulatot élhetnek át a szurkolók, és az ötlet marketingfogásnak sem utolsó. A kezdeményezést az MLSZ is támogatja, mégpedig azzal, hogy a projektet felterjesztjük az UEFA fair play bizottságához.”

A fair play szektor székei
A fair play szektor székei

A Fradi VIP-széket adott
A Fradi VIP-széket adott
A fair play szektor képei
A fair play szektor képei
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik