NB II: a magyar klub, ahol a Realt és a Barcát is egymás mellé „ültetnék”

Vágólapra másolva!
2014.08.13. 13:04
null
Csákváron különleges kezdeményezéssel készülnek (Fotó: Greuther Szandra)
Sajtótájékoztatót tartott a labdarúgó NB II-ben újonc Aqvital FC Csákvár vezetősége. A klub amellett, hogy nagy tervekkel vág neki a bajnokságnak, olyan egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt ki, amely nemcsak Magyarországon, de Európa-szerte is kuriózumnak számít.

A klub a négy nagy európai bajnokság első osztályú klubjait, illetve a magyar NB I és NB II egyesületeit azzal a céllal kereste meg, hogy küldjenek egy saját klubcímerrel felragasztott széket a stadionjukból, amelyet a csákvári stadionban tesznek le, így a fair play szellemében a Fradi és az Újpest, a Real Madrid és a Barcelona, illetve a Manchester United és a Manchester City szurkolóit is egymás mellé ültethetik.

A „Stadion a stadionban” projekt ötletgazdája a csákvári klub elnöke, Nagy Sándor, aki azt is elmondta, az a céljuk, hogy ezzel a kezdeményezéssel pozitív példát mutassanak a magyar futballnak.

A megkeresett 78 európai klub háromnegyede már visszajelzett, tizenöt klub azonnal pozitív választ adott (a Manchester United egy percen belül válaszolt a levelükre!), a német Bayer Leverkusen még elérhetőséget is adott, hiszen – mint kiderült – a Német Labdarúgó-szövetség is szeretne a kezdeményezés mögé állni.

A sajtótájékoztató további részében a csapat vezetőedzője, Bognár György számolt be a nyári változásokról. Az NB III Nyugati csoportját megnyerő együttes trénere tudta, hogy erősítésre szorul a keret, ezért igazoltak több, magasabb osztályban szereplő futballistát.

Barcsay Márk, Molnár Tibor és Gajdos Zsolt a Puskás Akadémiától érkezett, Nyilasi Bálint Sopronból igazolt a klubhoz, a rutinos, szintén NB I-es rutinnal bíró középpályás Bakos Szabolcs Tatabányáról jött, a kapus Gelei Vince Diósgyőrből tért vissza a Csákvárhoz, míg az Újpesttől a fiatal védőt, Wild Tamást szerezték meg.

A csapat fiatal magyar futballistákkal szeretne érvényesülni, és bár hivatalosan a célkitűzés
a biztos bennmaradás az NB II-ben, Bognár György a középmezőnybeli tagságot, a 8–10. helyet célozza meg. Az előző évi kezdő tizenegyből senki sem távozott, és az újonnan érkezőkkel is mindössze 22.8 év a csapat átlagéletkora.

A sajtótájékoztatón bemutatták a klub új sportigazgatóját, Krizán Sándort, aki legutóbb a Nyíregyháza technikai igazgatójaként dolgozott. Az ő feladata a háttér megteremtése lesz, és ő felel azért is, hogy a csapat kéréseit kielégítse a klub vezetősége.

Az 5200 fős Csákvár egyébként a legkisebb lélekszámú település, amelynek NB II-escsapata van.

A Manchester United egy percen belül válaszolt a Csákvár megkeresésére

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A CSÁKVÁRNÁL
Érkezők: Bakos Szabolcs (szabadon igazolható, legutóbb Tatabánya FC), Gelei Vince (DVTK), Nyilasi Bálint (szabadon igazolható, legutóbb Soproni VSE-GYSEV), Barcsay Márk (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Molnár Tibor (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Gajdos Zsolt (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Wild Tamás (Újpest U21)
Távozott/távozhat: Horváth Roland (?)
Kiszemeltek: Fényes Szabolcs (Puskás Akadémia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik