Helyi vállalkozók kezébe kerül a Nyíregyháza Spartacus

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.02.02. 17:05
null
A nyíregyházi szurkolókat megnyugtathatja, hogy csapat helyi tulajdonosi körhöz kerül (Fotó: Szolnoki László)
Címkék
Új, helyi vállalkozókból álló tulajdonosi kör veszi át a Nyíregyháza Spartacus FC NB II-es futballklub működtetését, amelyhez a város önkormányzata is támogatást biztosítana – jelentette be Kovács Ferenc polgármester sajtótájékoztatón csütörtökön Nyíregyházán. A futballcsapatot jelenleg működtető Híd Akvizíciós Zrt. tulajdonosával már létrejött egy szóbeli megállapodás a tulajdonjogok átadásáról, ám a folyamat még nem zárult le teljesen.

 

„Megérett az idő rá, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, és új, rendezett viszonyok között egy stabil, kiszámítható rendszert teremtsünk a nyíregyházi focinak” – utalt az utóbbi egy évben a Nyíregyháza Spartacus körül kialakult helyzetre Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A városvezető elmondta, a futballcsapatot – valamint az első osztályú Vasast is – működtető gazdasági társaság, a Híd Akvizíciós Zrt. tulajdonosával már létrejött egy szóbeli megállapodás a tulajdonjogok átadásáról, ám a folyamat még nem zárult le teljesen. Az erről szóló szerződést várhatóan február végén írják alá a felek.

A polgármester a tájékoztatón kiemelte: a város – a helyi stadion és az utánpótlás biztosítását leszámítva – eddig „körön kívül volt”, az új tulajdonosi struktúrában azonban már szerepet fog vállalni. Közlése szerint az önkormányzat közreműködésével és támogatásával – egyelőre meg nem nevezett – helyi vállalkozók kerülnek majd a Spartacus tulajdonosi körébe, akik elkötelezettek, a városban élnek, „és akik garanciát jelentenek arra, hogy nem üzleti és spekulációs célokkal viszonyulnak ehhez a kérdéshez”.

Kovács Ferenc elmondta, a város nem zárkózik el attól sem, hogy tulajdonosként beszálljon a létrejövő új gazdasági társaságba. A klub fennálló tartozásainak rendezése viszont a régi társaság feladata lesz.

Brekk János, az NB II Keleti csoportjában jelenleg a 12. helyen álló Nyíregyháza Spartacus klubmenedzsere szerint a 24. órában született meg a döntés, s joggal lehetett félni, hogy megszűnik a profi futball Nyíregyházán.

„Elsődleges cél, hogy a Szpari benn maradjon az NB II-ben, a következő kiírásban az első öt hely valamelyikét szerezze meg, s a Spartacus a 2013-ban induló, egycsoportos másodosztályban is ott legyen” – tette hozzá a klubmenedzser.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik