Győr: „Gigabüntetésre számítok, remélem, pontot nem vonnak le”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.11. 11:12
null
Bekő Balázs váltja Preszeller Tamást az ETO FC Győr kispadján (Fotó: Reviczky Zsolt, archív)
Mint arról beszámoltunk, szurkolói rendbontás miatt negyven percet állt a játék a labdarúgó NB III 26. fordulójának szombati játéknapján rendezett Sárvár–ETO FC Győr (2–2) mérkőzésen. Drucskó Zoltán, a győri klub ügyvezetője még vasárnap is feldúltan nyilatkozott a történtekről.

A 65. percben 2–2-es állásnál tört ki a balhé. A győriek hivatalos honlapja így fogalmazott: „Félbeszakad a mérkőzés, a győri szurkolók nem bírják a feszültséget. Vállalhatatlan a viselkedésük. Pont amikor lendületben vagyunk, a saját csapatotokat gátoljátok.”

BEKŐ BALÁZS VÁLTJA PRESZELLERT A GYŐRI KISPADON

A Nemzeti Sport értesülései szerint Győrben hétfőn vezetőségi ülést tartanak, amelyen Preszeller Tamás vezetőedző jövője lehet a téma. A szakembert Bekő Balázs, vagy az Ajkáról távozó Artner Tamás követheti a kispadon. A kisalfold.hu úgy tudja, a vezetőség választása Bekőre esett, aki 2009 és 2011 között a Videoton másodedzőjeként dolgozott, majd a Budaörsnél, a Kecskemétnél és a DVTK-nál a vezetőedzői tisztséget töltötte be. A diósgyőri klubtól tavaly év végén távozott.

Bekő megbízatása a szezon végéig szól Győrben. A klub hivatalosan még nem erősítette meg az edzőváltás tényét.

Az ETO FC Győr 24 fordulót követően az ötödik helyen áll az NB III Nyugati csoportjában, hátránya hét pont a második helyezett Mosonmagyaróvár, és tizenkettő a listavezető FTC II mögött.

„Nyugodtan kijelenthetem, a szurkolók viselkedése kivett két pontot a zsebünkből. Ezenkívül, mivel klubunk többszörös visszaesőnek számít az ultrák viselkedése miatt, gigabüntetésre számítok a Magyar Labdarúgó-szövetségtől. Remélem, hogy mindez csak pénzbüntetésben nyilvánul meg, és nem jár majd pontlevonással” – mondta Drucskó Zoltán a kisalfold.hu-nak.

A regionális honlap beszámolója szerint az ETO ebben az idényben eddig 1.7 millió forint pénzbüntetést kapott az MLSZ-től szurkolói viselkedése miatt. A sportvezető úgy véli, a most következő tétellel együtt már listavezető lesz a győri klub a büntetések terén.

„Az ultrák már a mérkőzés előtt megfenyegették a játékosainkat, hogy ha nem nyernek Sárváron, vagy utána meglátják őket valamelyik győri szórakozóhelyen, akkor »agyon lesznek verve«. Ez a viselkedés tűrhetetlen. Sárváron a botrány idején rázártam a csapatra az öltözőajtót, mert a drukkerek be akartak rontani, hogy letépjék a mezt a fiúkról. A húszéves gyerekek remegtek a félelemtől, a rutinos Weitner Ádám pedig azt mondta, húsz éve futballozik, de ilyen viselkedést még nem tapasztalt” – folytatta Drucskó.

„Jellemző, hogy amikor a rendőrök kiérkeztek a pályára, az ultrák fele lelépett és otthagyta a csapatot. Ebből feltételezhető, hogy nem az ETO győzelméért, hanem az előre eltervezett botrány kedvéért utazhattak Sárvárra. Csapatunk buszát rendőrautók kísérték ki a városból, mert további atrocitásoktól lehetett tartani” – tette hozzá az ETO FC Győr ügyvezetője.

A szurkolói rendbontásról készült videót a www.sarvarfc.hu tette közzé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik