Felkészülés: Feczesin duplázott, a Vasas legyőzte a Topolyát

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2020.07.18. 20:53
Feczesin Róbert két góljára építve a Vasas 2–1-re legyőzte a szerb élvonal legutóbbi negyedik helyezettjét, a Topolyai SC-t a két labdarúgócsapat szombat esti angyalföldi felkészülési mérkőzésén.
Feczesin Róbert a gólra váltott büntető után (Fotók: Tumbász Hédi)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Feczesin Róbert a gólra váltott büntető után (Fotók: Tumbász Hédi) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Második felkészülési mérkőzését játszotta a szerb Szuperligában újoncként negyedik helyen végző Topolyai SC. A Szabó Zoltán vezette együttes Felcsúton készül fel a bajnokságra, valamint az Európa-liga-selejtezőre. Szerdán az Aqvital FC Csákvárral mérte össze az erejét (1–2), szombaton pedig az ugyancsak másodosztályú Vasassal játszott edzőmérkőzést.

Viszonylag sok angyalföldi drukker volt kíváncsi a felkészülési meccsre, de érkeztek szurkolók a vajdasági Topolyáról is. Csaknem ötvenen biztatták magyarul kedvenceiket, akik között ott volt Szilágyi Vladimir is. A jó fizikai adottságokkal büszkélkedő, gyors, robbanékony 27 éves támadó bizonyította, hogy veszélyes a tizenhatoson belül. Két alkalommal is gólhelyzetbe került, ám ha centikkel is, célt tévesztettek a lövései.

Az első gólt így nem a TSC támadója, hanem a hazaiak középcsatára, Feczesin Róbert szerezte tizenegyesből. A meccset a vendégegyüttes irányította, a Vasas inkább védekezett és kontrákkal próbálkozott. Az egyik ilyen játékhelyzet végén buktatták a gólhelyzetbe kerülő Feczesint, aki aztán könyörtelenül értékesítette a büntetőt – ráadásul a szünet után, a 47. percben már akcióból is eredményes volt.

A második Vasas-gól után újra nekiveselkedett a Topolya, s a mezőnyfölénye Borko Duronjics jóvoltából gólt eredményezett. Hiába tett meg azonban mindent a hajrában az egyenlítésért, már nem tudott újra kapuba találni.

Dicséretet érdemel a Vasas, hiszen okosan futballozva, kontrákra építve győzte le a szerb élvonal meglepetéscsapatát. Az új szerzemények közül ketten – Pekár László és Silye Erik – jelezték, hogy sokat segíthetnek az élvonalra pályázó együttesüknek.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS FC–TOPOLYAI SC 2–1 (1–0) 
Illovszky Rudolf Stadion, 700 néző  . V:   Szigetvári
VASAS:   Rados – Terbe (Viczián), Csató M., Tóth B., Silye (Kalmár O.) – Hidi M. (Gál M.) – Hinora, Szatmári L. (Kleisz) – Vernes (Szedlár), Feczesin (Kapornai), Pekár (Balajti)
TOPOLYA:   Jorgics – B. Varga, Szkopljak, Antonics (Balazs), Ponjevics (Szantracs) – Tomanovics – Banjac (Djurics), Tumbaszevics (Babics) – Dosztanics (Lukics), Szilágyi, Duronjics (Eleven)
Gólszerző: Feczesin (38., 47. – az elsőt 11-esből), ill. Duronjics (59.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik