Feljebb való NB II – Deák Zsigmond jegyzete

DEÁK ZSIGMONDDEÁK ZSIGMOND
Vágólapra másolva!
2020.08.03. 22:20

Kilenc megyeszékhely tizenegy, többségében patinás csapata (a győri ETO és a debreceni Loki többszörös bajnok), a fővárosból a valaha szintén nagynak számító, hatszoros aranyérmes Vasas, aztán a korábbi kupagyőztes, a nemzetközi porondon is megforduló Siófok: a többiekkel kiegészülve múlt hétvégén útjára indult a labda az utóbbi évtizedek legérdekesebb NB II-jében.

A legszínvonalasabb kitétel azért nem lenne helyénvaló, mert egyrészt az ötvenes-hatvanas években nyilvánvalóan közelebb állt az akkori hazai második vonal a világszinthez, másrészt egyetlen forduló alapján hiba lenne sarkos ítéletet hozni. Maradjunk annyiban, a fentebb leírt érdekes jelzővel egyetértettek a sportág hívei, hiszen egy osztállyal feljebb „való” átlagnézőszámot (2227) produkáltak. A debreceni Nagyerdei Stadionban több mint ötezren kísérték figyelemmel az NB I-ből néhány hete alászálló DVSC hazai meccsét, a délkeleti szomszédvárak Szeged–Békéscsaba szereposztású derbijét pedig 4500-an a Szent Gellért Fórumban.

E két találkozót nemcsak a nézőszám miatt érdemes kiemelni, hanem azért is, mert plasztikusan jelzi azt az infrastrukturális fejlődést, amely elérte és az első osztállyal együtt gyakorlatilag meghódította a másodikat is. Jó, a debreceni új létesítményt természetesen nem az NB II-re adták át hat éve, hanem az akkori NB I-es győztesnek, s a szegedi aréna sem csak a focistáknak készült, sőt, de ettől még sokkal jobb ilyen kulisszák közé meccsre járni, mint az egykori szemétdombokra. S utóbbi „helyszíneket” mostanra már a teljes másodosztályban is elfeledhetjük. Gyorsan tegyük hozzá, mert van benne tapasztalatunk, hogy a formához nem ártana hozzárendelni a még fontosabbat, vagyis a tartalmat, szeretnénk hinni, hogy itt is jó úton jár a mezőny.

Előzetesen érzékelve a várható nagy érdeklődést, a Nemzeti Sport online és nyomtatott verziójában is a közelmúltbelinél nagyobb terjedelmet, valamint figyelmet szenteltünk az NB II-nek, megyei tudósítóink segítségével most először részletes élő tudósításokat mellékeltünk az összes meccs eredménykövetéséhez. S úgy néz ki, megérte a befektetett nem kevés pluszenergia, a hétvégén utcahosszal ez az új szolgáltatásunk generálta a legmagasabb kattintásszámot, összesen közel kétszázezret. Igyekszünk folytatni, mert szerdán már itt is az újabb forduló, „első osztályú” párosításokkal: Békéscsaba–Vasas, Győr–Kaposvár, Nyíregyháza–Pécs.

Nem gondoltam volna, de kifejezetten várom...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik