DEÁK ZSIGMOND
DEÁK ZSIGMOND
2020.08.03 22:20

Feljebb való NB II – Deák Zsigmond jegyzete

 

Kilenc megyeszékhely tizenegy, többségében patinás csapata (a győri ETO és a debreceni Loki többszörös bajnok), a fővárosból a valaha szintén nagynak számító, hatszoros aranyérmes Vasas, aztán a korábbi kupagyőztes, a nemzetközi porondon is megforduló Siófok: a többiekkel kiegészülve múlt hétvégén útjára indult a labda az utóbbi évtizedek legérdekesebb NB II-jében.

 
Erőlködött, de csak egy pontot szerzett a Vasas
Nem bírta a nyomást a Budaörs, győzött a DVSC

A legszínvonalasabb kitétel azért nem lenne helyénvaló, mert egyrészt az ötvenes-hatvanas években nyilvánvalóan közelebb állt az akkori hazai második vonal a világszinthez, másrészt egyetlen forduló alapján hiba lenne sarkos ítéletet hozni. Maradjunk annyiban, a fentebb leírt érdekes jelzővel egyetértettek a sportág hívei, hiszen egy osztállyal feljebb „való” átlagnézőszámot (2227) produkáltak. A debreceni Nagyerdei Stadionban több mint ötezren kísérték figyelemmel az NB I-ből néhány hete alászálló DVSC hazai meccsét, a délkeleti szomszédvárak Szeged–Békéscsaba szereposztású derbijét pedig 4500-an a Szent Gellért Fórumban.

E két találkozót nemcsak a nézőszám miatt érdemes kiemelni, hanem azért is, mert plasztikusan jelzi azt az infrastrukturális fejlődést, amely elérte és az első osztállyal együtt gyakorlatilag meghódította a másodikat is. Jó, a debreceni új létesítményt természetesen nem az NB II-re adták át hat éve, hanem az akkori NB I-es győztesnek, s a szegedi aréna sem csak a focistáknak készült, sőt, de ettől még sokkal jobb ilyen kulisszák közé meccsre járni, mint az egykori szemétdombokra. S utóbbi „helyszíneket” mostanra már a teljes másodosztályban is elfeledhetjük. Gyorsan tegyük hozzá, mert van benne tapasztalatunk, hogy a formához nem ártana hozzárendelni a még fontosabbat, vagyis a tartalmat, szeretnénk hinni, hogy itt is jó úton jár a mezőny.

Előzetesen érzékelve a várható nagy érdeklődést, a Nemzeti Sport online és nyomtatott verziójában is a közelmúltbelinél nagyobb terjedelmet, valamint figyelmet szenteltünk az NB II-nek, megyei tudósítóink segítségével most először részletes élő tudósításokat mellékeltünk az összes meccs eredménykövetéséhez. S úgy néz ki, megérte a befektetett nem kevés pluszenergia, a hétvégén utcahosszal ez az új szolgáltatásunk generálta a legmagasabb kattintásszámot, összesen közel kétszázezret. Igyekszünk folytatni, mert szerdán már itt is az újabb forduló, „első osztályú” párosításokkal: Békéscsaba–Vasas, Győr–Kaposvár, Nyíregyháza–Pécs.

Nem gondoltam volna, de kifejezetten várom...

2020.09.19 19:36:11

Labdarúgó NB II BACSKAI JÁNOS

Sokkal pontosabban és hatékonyabban futballoztak a győriek, a lelkesen támadó hazaiak két gólig jutottak.

2020.09.19 15:43:55

Labdarúgó NB II V. J.

Nem volt egyszerű dolga az egy osztállyal feljebb futballozó DVSC-nek, de a második félidőben sikerült két gólt szereznie.

2020.09.18 10:22:53

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT, RITZ BALÁZS

Az NB I-ben korábban ezüstérmes gárda nyolc évvel ezelőtt újjáalakult. A BLSZ IV-ből indulva az NB III-ban is jól szerepel.

2020.09.14 21:21:07

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Elmaradt a Szeged–Gyirmót meccs; tovább tart a Csaba veretlensége; otthon kapott ki a Pécs.

2020.09.15 23:42:54

Labdarúgó NB II KVANDUK BENCE

Megtörte a Budaörs a Pécs hat meccs óta tartó veretlenségi szériáját egy büntetőből szerzett találattal.