nemzetisport.hu 2017.06.14 19:49 Frissítve: 2017.06.15 12:55

ETO: játékosok a szlovák élvonalból; belga szponzor jöhet

Jelentős változások érik a labdarúgó NB II-be feljutó ETO FC Győrt. Három játékost is szerződtettek a szlovák élvonalból, de Szolnokról, Békéscsabáról és Sopronból is érkeznek még. Ráadásul a feljutás miatt a szponzoroknak is vonzóbb lett a klub, a hírek szerint belga befektető is jöhet.

 

A győriek szakmai stábja és a keret is átalakul a nyáron. Erről is beszélt Drucskó Zoltán, az ETO FC Győr ügyvezetője a kisalfold.hu-nak:

„A szakmai stábba érkezik Király József, aki eddig a Mosonmagyaróvár vezetőedzője volt és jól ismeri a másodosztály mezőnyét. Bekő Balázs mellett pályaedzőként segíti a munkát. Tovább formáljuk a stábot, ennek jegyében Boros Lukács kapusedző átkerülhet az utánpótláshoz és Szabó Ottó is más feladatokat kaphat. A játékoskeretet igyekszünk úgy kialakítani, hogy az NB II-ben is nagyon jó szereplésre legyen képes. Szerződtettük a szlovák első osztályból Vajda Patrikot, Nagy Martint és Martin Boszorádot, érkezik Rokszin Ádám Szolnokról, Bagi István Békéscsabáról és Erdélyi László Sopronból, és még lehetnek további érkezők. Tárgyalásban vagyunk Sebők Zsolttal, aki szívesen jönne hozzánk. Ha a Gyirmót új edzője nem számít rá, le szeretnénk igazolni.”

„Augusztusban hét mérkőzést játszunk, ezek már tükröt tartanak elénk, hogy kire-mire számíthatunk a későbbiekben. Ha kell, akkor tovább erősítjük a csapatot. Tavaly is az átigazolási időszak utolsó napján igazoltunk négy olyan futballistát, akik oroszlánrészt vállaltak a bajnokság megnyerésében.”

A klub háza táján nagyszerű hír, hogy minden bizonnyal új befektetők érkeznek, miután a csapat feljutott a másodosztályba.

„Az osztályváltás következtében vonzóbb lett a csapat. Az elmúlt időszakban ismét a figyelem középpontjába kerültünk, kínai, katari érdeklődőink is voltak újra és egy belga – korábban a magyar futballban szerepet vállaló – csoporttal pedig úgy tűnik, komolyabbra fordulnak az egyeztetések. A héten fogunk például egy szomszédos országbeli befektető részére prezentációt tartani, de egy olasz élvonalbeli együttessel is kialakulófélben van egy szakmai együttműködés.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL
Érkezők: Erdélyi László (Soproni VSE), Vajda Patrik (szlovákiai, Podbrezová – Szlovákia), Nagy Martin (szlovákiai, Ruzomberok – Szlovákia), Martin Boszorád (szlovák, Zlaté Moravce – Szlovákia), Rokszin Ádám (Szolnok), Bagi István (Békéscsaba)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Sebők Zsolt (Gyirmót FC Győr)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Rácz Ferenc (Mezőkövesd)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: –

 

2019.09.18 15:11:41

Labdarúgó NB II F. B.

Az ETO legyőzte a Nyíregyházát, Andrics szögletből talált be • A Gyirmót kiütötte a Soroksárt • Otthon kapott ki a Csákvár.

2019.09.11 15:17:42

Labdarúgó NB II ZOMBORI ANDRÁS

Sokan nyújtottak segítséget a korábbi labdarúgó rehabilitációját segítő családi sportnapon.

2019.09.11 09:12:22

Labdarúgó NB II SOMOGYI ZSOLT

Lejtőre került az élete, de szembenézett a hibáival, és igyekszik változtatni.

2019.09.08 21:23:46

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem amatőrök akartak lenni, hanem álamatőrök, ami azért képes beépülni a gondolkodásba – történelmileg is.