ETO: a légiós sorsa az állampolgárságtól is függ; sorban állnak a szélsőért

Vágólapra másolva!
2015.06.16. 10:31
Továbbra is szaporodnak a hírek a Győri ETO labdarúgócsapatától távozó játékosokkal kapcsolatban.

A héten a Kisalföld is megerősítette a Nemzeti Sport Online korábbi hírét, hogy az NB I-ből kizárt Győri ETO labdarúgócsapatának távozó játékosai közül ketten is az NB II-ben szereplő Gyirmót FC Gyrőrnél köthetnek ki. Legfrissebb értesüléseink szerint azonban Djordje Kamber és Koltai Tamás megszerzése is nehézségekbe ütközik.Kisalföld is megerősítette a Nemzeti Sport Online korábbi hírét, hogy az NB I-ből kizárt Győri ETO labdarúgócsapatának távozó játékosai közül ketten is az NB II-ben szereplő Gyirmót FC Gyrőrnél köthetnek ki. Legfrissebb értesüléseink szerint azonban Djordje Kamber és Koltai Tamás megszerzése is nehézségekbe ütközik.

A 2008 óta Magyarországon játszó Kamber esetében az jelentheti az akadályt, hogy a szerb játékosnak egyelőre nincs magyar állampolgársága. Ennek intézése folyamatban van, ez viszont hosszas procedúra, ha pedig légiósként szerződtetik, akkor a gyirmóti klub lemondhat a tévés pénzekről, mert az NB II-ben már egy külföldi szerepeltetése is kizáró ok.

Koltai szerződtetése pedig azért kemény dió, mert az NB I-ből is érdeklődnek iránta. Korábban jeleztük, hogy a DVTK-nál szívesen látnák, de úgy tudjuk, Pakson is szóba került az átigazolása. Információink szerint Gyirmóton nemcsak ETO-játékos szerepel az NB I-es kiszemeltek között, hanem Nyíregyházáról is csábítanak futballistát.

Az NB III-ban induló ETO-val kapcsolatos hír, hogy megállapodott a klub a korábban Győrben már futballozó Szabó Zsolttal, Illés Dáviddal és folyamatban van Vankó Imre szerződtetése is. Drucskó Zoltán ügyvezető a megyei napilapnak elmondta, az NB I-ben is bemutatkozott fiatalok közül megegyeztek a folytatásról Nagy Ádámmal, Kerékgyártó Dáviddal, Szabó Bencével, s a szóbeli egyezség megszületett Mayer Milánnal is. Az ügyvezető reméli, hogy sikerül marasztalni Horváth Dánielt és Pongrácz Viktort is. Az U20-as vb előtt Mervó Bence is kijelentette, hogy maradna, kiváló szereplése után azonban várhatóan távozik.

Friss hír a csapatról, hogy a több klub (a DVTK és a Vasas érdeklődéséről tudunk) által is körüludvarolt Lang Ádám a rangado.hu szerint napokon belül aláírhat a Videotonhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik