Edzősors: negyedszer is távozik Vácról Csank János

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.26. 21:00
Csank János szakmai igazgató június 30-án lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület – számolt be róla a Váci Napló.

Pető Tibor, a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület elnöke és a város egyik alpolgármestere áttekintette az utánpótlás csapatok szereplését, amely után végül az a döntés született, hogy az egyesület nem hosszabbítja meg Csank János szakmai igazgató és Belák Gyula ügyvezető igazgató június 30-án lejáró szerződését.

Az elöljáró a Váci Naplónak elmondta, hogy a klub igyekezett minden feltételt teljesíteni a jó szerepléshez, ennek ellenére az eredmények elmaradtak a várttól, az U16-os csapat például csoportjában az utolsó helyen végzett és kiesett. Pető hozzátette, hogy már tárgyalnak a két szakember utódjáról és néhány nap múlva eldől, kik érkeznek a helyükre.

Csank János többször is dolgozott Vácon, 1994-ben bajnoki címet nyert az NB I-ben a Vác FC Samsunggal, első korszakában emellett két NB I-es ezüstérmet és két Magyar-Kupa-döntőt is elért a csapattal. 1995-ben távozott először a városból. Először 1997-ben, másodszor 2013-ban tért vissza, utóbbi alkalommal két év alatt felhozta a gárdát a megyei bajnokságból az NB II-be, de 2015-ben ismét elhagyta a klubot.

A mesteredző 2016 nyarán aztán harmadszor is visszatért Vácra, de ekkor már nem az NB II-es felnőtt együtteshez, hanem az utánpótlás-nevelő Vác VLSE-hez, ahol egy évig szakmai igazgatóként dolgozott és egy akadémia megszervezése is a feladata lett volna.

Csank Jánost a közelmúltban az NB II-ben újonc Kazincbarcika leendő vezetőedzőjeként is emlegették, de végül a vezetők választása nem a rutinos trénerre esett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik