Edzősors: Csak a Vác miatt vállaltam - Csank János

Vágólapra másolva!
2013.07.23. 08:18
null
Csank János: Kötelességemnek éreztem, hogy segítsek <br />(Fotó: Szabó Miklós)
A megyei első osztályban induló Vác labdarúgócsapatához vezetőedzőnek visszatérő Csank János a Nemzeti Sportnak elmondta: kötelességének érezte, hogy segítsen korábbi csapatának, de nem hiszi, hogy könnyű lesz megszerezni a bajnoki címet.

„Nem volt csapatom, de nem kapkodtam egyetlen kispadért sem – mondta a Nemzeti Sportnak Csank János, aki 1994-ben NB I-es bajnoki címet szerzett a csapattal. – A Vác az más, a klub különleges helyet foglal el a szívemben, így szinte kötelességemnek éreztem, hogy segítsek, hogy visszatérjek. Mondom, ezt csakis a Vác miatt vállaltam. A megye egyben indulunk, jelenleg tizennégy játékosom van, de nehogy azt higgye bárki is, hogy ez könnyű, laza séta lesz a bajnoki címig. Most heti két edzést tartok, augusztus tizenhetedikén kezdünk. Annyi kitétel van a szerződésemben, ha első- vagy másodosztályú klubhoz hívnak, akkor mehetek. Egyelőre nem ez foglalkoztat, hanem a negyedik osztályba száműzött egykori csapatom, a Vác."

Mint arról korábban beszámoltunk, Bodonyi Béla váci klubelnök megpróbált NB III-as licencet szerezni az NB II-ből tavasszal kizárt, tulajdonlási vitákkal sújtott csapatnak, de az egyik megkeresett klub kétszáz-, a másik „csak" huszonötmilliót kért érte. Az MLSZ jóindulatában is bíztak, hátha megkegyelmeznek az egyesületnek, és indulhat az NB III-ban, de ez sem valósult meg.

„Talán még fel sem fogtuk, hová süllyedtünk – mondta Bodonyi Béla. – Na de nincs idő siránkozni, panaszkodni, mert vissza akarunk jutni oda, ahová a Vác való, azaz a profik közé. Szerencsére John Marshall kitartott a klub mellett, továbbra is ő a tulajdonos, és évi negyvenmillió forintból tudunk gazdálkodni. Az NB II-es keretünkből tíz játékos maradt, melléjük tehetséges fiatalok jönnek. Nem lesznek profi játékosaink, mindenki munka vagy tanulás mellett játszik a csapatban. Hálásak lehetünk Csank Jánosnak, hogy a Vác mellé állt, hogy nálunk dolgozik, és nem csinált ebből pénzkérdést. Ő lehet a biztosíték rá, hogy kimászunk a gödörből, és visszakapaszkodunk a minket megillető helyre."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik