Budafok: Háromszor a Fradi ellen? Jó ezt hallani, még nem fogtam fel – Csizmadia

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.05.08. 07:05
Hetvennégy év után tér vissza az élvonalba a Budafoki MTE. Csizmadia Csaba csapata meglepetésre a 2. helyen állt a labdarúgó NB II tabelláján, és mivel a bajnokság nem folytatódik, osztályt léphet. Az NSO Tv beszélgetett a vezetőedzővel saját maga fejlődéséről, a keret megerősítéséről, az öt esztendővel ezelőtti pápai kiesésről, illetve arról, hogy a következő évadban volt együttese, a Ferencváros ellen is vezetheti játékosait.

Tavaly októberben az MTK elleni 2–1-es vereség után a Budafok vezetőedzője, Csizmadia Csaba még azt mondta az NSO Tv-nek, hogy hosszú a szezon, korai még a feljutásról beszélni.

„Maximalista vagyok, amikor elkezdek egy sorozatot, akkor mindig a minél több győzelem a cél. De reálisan is látom a dolgokat: az előző idényben a kiesés ellen harcoltunk, és a csapathoz nem érkezett túl sok játékos, akik jöttek, azok is fiatalok voltak. Igaz, olyan játékot nyújtottunk már addig is, ami bizakodásra adott okot, ám még nagyon az elején jártunk. Az MTK-meccs után következett egy olyan sorozat, ami bizonyította, hogy ebből még feljutás is lehet. Aztán idáig jutottunk...”

Videónkban Csizmadia kijelenti: rengeteg tanulnivalója van még az NB I-hez; a keretet legalább öt-hat futballistával kell megerősíteni; célnak a bennmaradást lehet kitűzni. Szóba kerül öt évvel ezelőtti utolsó NB I-es találkozója, amikor játékosként kiesett a Pápával, illetve korábbi csapata, a Ferencváros elleni mérkőzések is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik