Az MLSZ már holnap foglalkozhat a bundaüggyel

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.05.10. 17:55
null
Megyesi Lászlóék Gyirmót elleni meccse előtt több meg nem nevezett tatabányai játékos ajánlatot kapott (Fotó: Török Attila, archív)
Az FC Tatabánya-Gyirmót vasárnapi NB II-es labdarúgó-mérkőzés előtt több hazai játékos jelezte klubja vezetésének, hogy a találkozó eredményét befolyásoló cselekedetre kapott ajánlatot, amelyet visszautasított. A mérkőzés 2–2-es döntetlennel zárult.

„A klub vezetése azonnal jelentette az esetet a Magyar Labdarúgó-szövetségnek" – olvasható az egyesület hivatalos honlapján hétfőn megjelent közleményben.
   
Bolla Krisztián, a tatabányaiak ügyvezető igazgatója ezt annyival egészítette ki az MTI-nek, hogy a mérkőzés előtt értesült az esetről, s utána írásban jelezték a történteket a szövegségnek. További részletekkel nem szolgált.
    

 EGY GYIRMÓTI JÁTÉKOS FÉLREÉRTHETŐEN VISELKEDETT
 A  Gyirmót SE valamennyi játékosa és vezetője jognyilatkozatot írt alá a helyi stadionban késő délután tartott rendkívüli vizsgálaton, ugyanakkor egy játékos jelezte, félreérthetően viselkedhetett. „A vizsgálat folyamán egy labdarúgó jelezte, hogy az elmúlt héten félreértésre okot adható baráti beszélgetésnek volt résztvevője, melyből tévesen következtethettek néhányan labdarúgótársai közül a jognyilatkozatban írt cselekményre" – olvasható a klub honlapján, a játékos nevét nem tették közzé.

A Gyirmót honlapja arról számol be, hogy Bolla az MLSZ-nek küldött jelentéséről a vendég klubot is tájékoztatta vasárnap este, s ebből kiderül, három játékost próbáltak rávenni a találkozó eredményének befolyásolására.
    
Margitai Zoltán, a Gyirmót klubigazgatója nyílt levélben fordult Róka Gézához, az MLSZ főtitkárához:
    
„Horváth Ernő úr, a Gyirmót SE elnöke haladéktalanul azonnali hatállyal vizsgálat lefolytatását rendelte el az egyesületnél az üggyel kapcsolatban! Tájékoztatom, hogy a vizsgálattal kapcsolatos észrevételeinket haladéktalanul megküldjük Önnek is, és tájékoztatjuk, hogy az MLSZ által lefolytatásra kerülő vizsgálatban teljes mértékben együtt működünk az MLSZ-szel" – álla levélben.  (A teljes levelet itt olvashatja!) 

„Amennyiben a szűkös határidő ellenére megoldható, akkor kedden az MLSZ meghallgatja a három játékost, de nem fegyelmi eljárás keretében, hiszen ők nem követtek el fegyelmi vétséget" – mondta Róka Géza az MTI-nek, egyúttal jelezte, kezdeményezte fegyelmi eljárás lefolytatását, s így a fegyelmi bizottság már keddi ülésén foglalkozni fog az üggyel.
    
„A játékosok meghallgatása elengedhetetlen mielőtt az MLSZ megtenné büntető jogi feljelentését a rendőrségnél"– tette hozzá Róka.
    
A másodosztály Nyugati-csoportjának 25. fordulójában rendezett összecsapás 2-2-re végződött. A 39 ponttal negyedik Tatabánya 2-0-ra vezetett 46. és 50. percben szerzett gólokkal, majd az 50 ponttal második Gyirmót a 72. percben szépített, s a 93. percben büntetőből egyenlített. A vendégek hátránya egy pont a feljutást érő első helyezett Siófokkal szemben, amely szombaton döntetlent játszott Kozármislenyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik