Átigazolás: van út az NB II-es ZTE-től a litván élcsapathoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.01. 07:29
A litván első osztályú FK Kruoja Pakruojishoz szerződött a tavasszal Zalaegerszegen futballozó fehérorosz támadó középpályás, Alekszandr Tiskevics.

A 27 esztendős játékos Zalaegerszegen nem találta meg számítását, tavasszal összesen nyolc mérkőzésen lépett pályára, de csak egy alkalommal volt kezdő.

A szakmai stáb az új bajnokságban már nem számolt volna Tiskeviccsel, aki így távozott, és a litván élvonalban szereplő FK Kruoja Pakruojishoz szerződött.

Itt pedig már túl is van a bemutatkozáson, sőt két bajnoki mérkőzés mellett két Európa-liga-selejtezőn is szóhoz jutott, hiszen a Kruoja a negyedik helyen zárt a 2012-es bajnoki évben. A litván csapat Tiskeviccsel sem evett meg sok sót, a középpályás honfitársait felvonultató Dinamo Minszk 8–0-s összesítéssel ment tovább.

Érdekesség, hogy a fehérorosz futballista új klubjában csapattársa lett annak a litván Mindaugas Malinauskasnak, aki Magyarországon korábban Debrecenben és Diósgyőrben is védett.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZALAEGERSZEGI TE-NÉL
Érkezők: Csordás Szabolcs (Csákvár – kölcsönből vissza), Marcus Vinícius Batista dos Santos „Tanque” (brazil, Egri FC), Kondákor Dániel, Fujsz Richárd, Tóth Benjámin (mindhárman az ificsapatból), Jasarevic Mahir (Lombard Pápa – kölcsönből vissza), Paolo Mavolo (Nagykanizsa – kölcsönből vissza), Vayer Gábor (Paks), Vörös Ákos (Hévíz – kölcsönből vissza)
Távozik/távozhat: Babos Barnabás (FC Ajka?), Budovinszky Krisztián (?), Jasarevic Mahir (Andráshida – kölcsönbe), Kocsárdi Gergely (visszavonult), Pavol Penksa (szlovák, ?), Mouhamadou Seye (szenegáli, Lombard Pápa – kölcsönből vissza), Marián Sluka (szlovák, ?),Alekszandr Tiskevics (fehérorosz, Kruoja Pakruojis – Litvánia), Vörös Ákos (Körmend – kölcsönbe)
Kiszemeltek: Czirjék Zoltán (Puskás Akadémia), Huller Ádám (MTK), Petrók Viktor (Szeged 2011)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik