K. T. I. 2020.04.05 08:40 Frissítve: 2020.04.05 13:40

ZTE: Nem tudom, mi lenne a legjobb megoldás – Barczi

Barczi Dávidnak kettős érzései vannak a kényszerpihenővel kapcsolatban, és bízik benne, hogy nem lóg majd sokáig a levegőben a folytatás kérdése.

Barczi Dávid nem tudja, a magányos futásokkal meddig lehet pótolni a hagyományos edzést (Fotó: Pezzetta Umberto - Zalai Hírlap)

 

Kettős érzés van bennem, ilyen helyzetben még nem voltunk: kényszerszünet van, de ez nem olyan, mint a nyári pihenő, tehát nem engedhetjük el magunkat, így edzünk, de ez mégsem olyan, mint amikor csapatszinten zajlanak a tréningek (…) A foci az életünk, hiányzik a játék. Nehéz kérdés, hogy meddig és milyen szinten lehet tartani az edzettségi állapotot, de az biztos, hogy hosszú távon a monoton futás nem pótolhatja a csapatszintű edzéseket – mondta Barczi Dávid a ztefc.hu-nak a jelenlegi helyzetről. 

Victor Moore erőnléti edzővel egyeztetünk, küldjük a képeket, adatokat az elvégzett feladatokról, és persze a csapat tagjaival is majdnem mindennap beszélünk telefonon vagy az interneten keresztül. Azért furcsa ez a helyzet, mert itt vagyok Budapesten, sok barátom szintén itt van a városban, mégsem tudjuk a kapcsolatokat a szokásos módon ápolni, ennek ellenére azért nem hanyagoljuk el egymást. Pozitívum, hogy több időt tölthetek a kutyáimmal, a nagyobbik a futó feladatoknál is hű társam.

A szélső hozzátette, nem ül éjjel-nappal a tévé képernyője vagy számítógépe előtt, de naprakészen követi a híreket. Mellette pedig edz, és várja a fejleményeket a bajnoksággal kapcsolatban.

„Nagyon nehéz kérdés, hogy mi lesz a folytatással, az viszont biztos, hogy nekünk kifejezetten rosszkor jött ez a kényszerpihenő. Több forgatókönyvről is olvashattunk hazai és nemzetközi szinten egyaránt, jönnek az érvek és az ellenérvek. Egyelőre várakozó állásponton vagyunk, de bízom benne, hogy nem fog nagyon sokáig a levegőben lógni a folytatás kérdése. Nem tudom megmondani, mi lenne a legjobb megoldás, az viszont biztos, hogy nagyon hiányzik a játék.”

2020.05.26 20:07:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Félnivalónk nekünk van, hogy a nívó megint alulmúlja a várakozást.

2020.05.26 18:15:21

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első meccsen jobb volt az MTK, de nem szerzett előnyt, így a Puskás Arénában a Honvéd is esélyes a döntőbe jutásra.

2020.05.26 17:26:10

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kétszer is döntetlent játszott egymással a Mol Fehérvár és a Kövesd, az idegenbeli gólok döntöttek.

2020.05.26 09:19:09

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„Nem tehetünk úgy, mintha nem fenyegetne bennünket a kiesés.”

2020.05.25 14:51:56

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

Egykor a két együttes a Népstadionban számos remek találkozót vívott, ezek közül idézünk fel néhányat.