Vidi: Filipe Oliveira visszatért, megfigyelőként dolgozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.26. 11:05
null
Pető Tamás, Filipe Oliveira és Darázs Tamás a Vidi sikereiért dolgozik megfigyelőként (Fotó: molvidi.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Vidi FC a hivatalos honlapján bejelentette, Darázs Tamás, Filipe Oliveira és Pető Tamás személyében három szakemberrel bővítette játékosmegfigyelői stábját.

 

A székesfehérvári klub bejelentette, Pető Tamás, Filipe Oliveira és Darázs Tamás csatlakozott a klub scouting-hálózatához.

Pető Tamás több éve a Vidi szakmai stábjának tagja, edzőként és megfigyelőként is dolgozott. 2015 őszén megbízott vezetőedzőként irányította az élvonalbeli együttest.

A 34 esztendős Filipe Oliveira játékosként öt és fél éven át erősítette a Vidit, tagja volt a 2012 őszén az Európa-liga-csoportkörében szereplő gárdának. A portugál tavaly nyáron felhagyott a profi futballal.

Darázs Tamás az ETO FC Győrnél dolgozott legutóbb. Ő segített a Magyar Labdarúgó-szövetségnek feltérképezni a honosítható szlovákiai futballistákat.

„A scouting-hálózatunk bővítése hosszú távú projekt, amelynek egyik lépcsőfoka, hogy tavaly óta a háttérben már technikai játékosmegfigyelők is segítik a munkánkat, a legújabb lépés pedig az, hogy három főállású scout is csatlakozott a stábhoz – idézi a molvidi.hu Kovács Zoltán sportigazgatót. – Pető Tamás, Filipe Oliveira és Darázs Tamás személyesen térképezi fel az általunk figyelt játékosokat. Talán szurkolóink is emlékeznek, Olitól úgy köszöntünk el két évvel ezelőtt, hogy, amikor befejezi pályafutását, várjuk vissza a klubhoz. Ez nem csak üres szólam volt részünkről. Nagyon gyorsan megállapodtunk vele, nagy ambíciókkal tért vissza a Vidihez, nem meglepetés, hogy kapcsolatai révén ő elsősorban az ibériai térségért felel majd. Pető Tamás feladatkörébe a klasszikus megfigyelői feladatokon kívül a kölcsönjátékosok fejlődésének követése is beletartozik majd, a felvidéki származású Darázs Tamás pedig elsősorban a környező országokért lesz felelős.”

„Sikeres lehet a Vidi megújult játékosmegfigyelő-csapata, hiszen mindannyian fiatalok és sikerre éhesek vagyunk – így Pető Tamás. Nagy előny, hogy egy már kialakult rendszerhez csatlakozhattunk és nem a nulláról kell mindent felépíteni. A klubnak van egy világos filozófiája, melynek mentén mi is dolgozni fogunk. Fontos kiemelni, hogy nemcsak az első csapathoz keresünk játékosokat, hanem tehetséges fiatalokat szeretnénk a Vidi utánpótlásába, valamint az NB III-as együttesbe is hozni. Nagy örömmel és bizakodva tekintek a közös munka elé.”

„Amikor két évvel ezelőtt Ciprusra igazoltam a Viditől, Kovács Zoltán sportigazgatóval úgy váltunk el, hogy visszavárnak – kezdte mondandóját Filipe Oliveira. Örömmel tértem most vissza, hogy játékosmegfigyelőként dolgozzak a klubnál. A Vidire mindig is úgy tekintettem, mint a második családomra, Székesfehérvár pedig a második otthonom. Főállású scoutként főleg Portugáliában figyelem majd azokat a játékosokat, akik potenciálisan szóba jöhetnek a Vidinél. Emellett természetesen nyomon követem a csapat szereplését is, az internet segítségével eddig is minden meccset megnéztem, de a Haladás elleni bajnokin például a helyszínen voltam.”

„Korábbi klubomnál az első csapat mellett mint csapatmenedzser tevékenykedtem, valamint az akadémián játékosmegfigyelőként dolgoztam. Nagyon megtisztelőnek tartottam a megkeresést és a lehetőséget is, hiszen a Mol Vidi jelenleg az ország legprofibb klubja, Közép-Európában is jelentős tényező, a szakmai kihívások mellett pedig kamatoztathatom eddig megszerzett tudásomat is” – nyilatkozta Darázs Tamás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik