Vidi: Alvest Dél-Koreából is figyelik, Mutumba visszatér az AIK-hoz

Vágólapra másolva!
2011.01.25. 11:17
null
André Alvesnek több kérője is van, de a Videoton még egyik klubbal sem egyezett meg (Fotó: NS-archív)
A felkészülés harmadik hetét is a Videotonnal kezdte meg André Alves, ami többek között azt is jelenti, hogy a székesfehérvári klub vezetői még egyetlen külföldi csapattal sem állapodtak meg a brazil futballista eladásáról, ugyanakkor már Dél-Koreából is figyelik. A kerettel kapcsolatos változás, hogy Martin Kayongo-Mutumba visszatér Svédországba.

Ahogy arról beszámoltunk, az elmúlt héten Balatonalmádiban készült a Videoton együttese.

Az edzőtáborozást a szerb FK Szpartak Zlatibor Voda elleni, 1–1-re végződő mérkőzés zárta. A székesfehérváriak vezetőedzője, Mezey György már korábban jelezte, valamennyi labdarúgónak egy félidei játéklehetőséget kíván adni, aztán mégis másként döntött, méghozzá André Alves kérésére.

„André Alves maga kérte, hogy pályán maradhasson a szünet után is, szerette volna ugyanis megmutatni magát a dél-koreai megfigyelőnek – indokolta a döntést a Nemzeti Sportnak Mezey György, a Videoton vezetőedzője, aki a tárgyalásokról is beszélt.

„A vezetők elmondták, mennyi a támadó ára, egyezség azonban tudtommal nincs. Én mindenesetre azt javasoltam a megfigyelőnek, maradjon még néhány napig, és akkor láthatja edzésen is a labdarúgót, valamint a szerdai Slovan Bratislava elleni felkészülési meccsen is megnézheti, válasz azonban nem érkezett a felvetésemre. Mindenesetre egy másik vonal is él: egy német menedzser jelezte, hogy Törökországból is van érdeklődés André Alves iránt”  – fogalmazott a szakember.

Mezey konkrét csapatneveket nem említett, de arról már korábban beszámoltunk, hogy Törökországból a bajnoki címvédő Bursaspor szeretné megszerezni a brazil játékost.

Amíg André Alves két év után hagyhatja el a székesfehérvári klubot, addig Martin Kayongo-Mutumba még hét hónapot sem töltött el a piros-kékeknél. Az ugandai származású szélső középpályás 2010 nyarán a svéd AIK Solnától érkezett a Vidihez, azonban finoman fogalmazva sem sikerült számára a beilleszkedés. Az őszi idényben három bajnoki találkozón hetven perc jutott számára az első csapatban, a tavasszal azonban visszatér Svédországba.

„Martin Kayongo-Mutumba kölcsönben korábbi csapatánál, az AIK Solnánál futballozik a tavasszal – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a Videoton vezetőedzője. – Érdekes, éppen az elmúlt héten beszélgettem a korábbi svéd szövetségi kapitánnyal, Lars Lagerbäckkel, aki meglepő módon a nyáron Stockholmból megszerzett két labdarúgó közül nem Bojan Djordjicot, hanem Mutumbát dicsérte  jobban.”

„Sok igazság volt abban, amit mondott, mindenesetre ha a Solna a nyár után is szeretné megtartani a játékost, azt egy bizonyos összeg fejében megteheti. Ha így történik, ebben az ügyben körülbelül a pénzünknél leszünk” – mondta Mezey. Djordjicért és Mutumbáért egyébként a hírek szerint összesen mintegy hatszázezer eurót fizetett a nyáron a Videoton.

A hétvégi, Zlatibor Voda elleni mérkőzést kihagyó Polonkai Attila, Nagy Dániel és Izing Martin sérülése nem súlyos, nincs kizárva, hogy szerdán a Slovan ellen mindhárman játékra jelentkeznek.

A TÉMÁRÓL A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN IS OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik