nemzetisport.hu 2017.03.10 10:22 Frissítve: 2017.03.12 13:35

Videoton: Vinícius és Suljic is állampolgári esküt tett

Asmir Suljic, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton szélsője magyar állampolgári esküt tett, csakúgy, mint Paulo Vinícius, a csapat védője is – számolt be a klub hivatalos honlapja, a vidi.hu.

Suljic és Vinícius is magyar állampolgár lett (Fotó: vidi.hu)

 

A 25 éves bosnyák származású labdarúgó 2013-ban érkezett Magyarországra, s az Újpest játékosa volt 2015-ig. Azóta a székesfehérváriaknál játszik, szerződése pedig 2018-ig szól a klubbal.

BERND STORCK:

„Tisztában vagyok Paulo Vinícius helyzetével, természetesen ismerem a futballtudását, hiszen többször láttam játszani a Videotonban. Ha a nemzetközi szabályokban foglalt előírások feltételei adva lesznek, akkor örömmel nézem meg, hogyan teljesít az edzéseinken a válogatottban. Már beszéltem vele személyesen is, így tudom, kétség sem fér hozzá, hogy maximálisan azonosul a magyar nemzeti csapattal” – fogalmazott a magyar kapitány.

Suljic egy alkalommal szerepelt korábban a bosnyák U21-es válogatottban. Vinícius 2011 óta a Videoton játékosa, s őt már meg is hívta Bernd Storck magyar szövetségi kapitány a válogatott Portugália elleni vb-selejtezője előtti összetartásra.

Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke a Nemzeti Sportnak jelezte, hogy mivel Suljic életvitelszerűen nem él öt éve Magyarországon, a vonatkozó FIFA-szabály alapján egyelőre nem jöhet szóba a válogatottnál. Erre először 2018-ban kerülhet sor.

Suljic korábban már beszélt arról, hogy szívesen lenne magyar válogatott, és mivel még csak 25 éves, erre minden esélye meg is lehet – 2018-tól. (Az is igaz viszont, hogy már a bosnyák válogatott kapcsán is elmondta: várja a meghívót.)

„Ahogy azt már elmondtam, remekül érzem magam Magyarországon, az elmúlt csaknem hat évben rengeteg fontos dolog történt az életemben, ami már ehhez az országhoz köt. Különleges nap az életemben a mai, az pedig egy másik megvalósult álom, hogy vasárnap csatlakozhatok a válogatott keretéhez. Keményen dolgoztam ezért, nagyon várom már, hogy ott legyek. A Vidivel további nagy sikereket akarok elérni” - fogalmazott Vinícius a Videoton honlapjának. 

„Nagy nap ez az életemben, megtisztelő, hogy mától magyar állampolgárnak mondhatom magam. Köszönettel tartozom a Vidinek és egész Magyarországnak, nagyon boldog vagyok! Ezzel a döntéssel az is biztossá vált, hogy felnőttszinten a magyar válogatottat szeretném képviselni, remélem, lesz rá lehetőségem” – mondta Suljic a vidi.hu-nak.

2020.02.23 23:34:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

NS-VÉLEMÉNY. Azzal még várjunk, hogy máris megvan a következő szövetségi kapitány.

2020.02.22 23:10:00

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az Újpestnek is meg kell találnia a megmentőjét. Vagy ha ez nem megy, akkor a megmentőnek az Újpestet. A magyar futball egészének jövője miatt is.

2020.02.22 22:52:29

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A bajnok három gólt kapott az első félidőben, és innen már nem állt fel, szépíteni is képtelen volt.