nemzetisport.hu 2015.07.23 20:12 Frissítve: 2015.07.23 21:06

Videoton: Rudolf Gergely két évre aláírt a címvédőhöz

Mint azt a Nemzeti Sport Online elsőként előre jelezte, a legutóbb a Győri ETO labdarúgócsapatában játszó Rudolf Gergely kétéves szerződést írt alá a bajnoki címvédő Videoton FC-vel. A hírt a játékosnak az átigazolási procedúra során jogi segítséget nyújtó Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) jelentette be.

Rudolf Gergely (jobbra) és Szolnoki Roland most már egy célért küzdhet (Fotó: Korponai Tamás)

 

„Nagy fogást mondhat magáénak a bajnok Videoton gárdája, miután csütörtök délután két évre leigazolták Rudolf Gergely labdarúgót. Hírünk a szerződés aláírása után közvetlenül került fel a világhálóra. Az átigazolási procedúra során a Hivatásos Labdarúgók Szervezete nyújtott jogi hátteret a játékosnak” – tudatta hivatalos honlapján a HLSZ.

A Nemzeti Sport Online már szerdán jelezte, hogy Rudolf Gergely rövidesen aláírhat új klubjához, és a Videoton az egyik fő esélyes a szerződtetésére, a csatár már találkozott is Bernard Casoni vezetőedzővel. Információink szerint szerdán sikerrel átesett az orvosi vizsgálatokon, a HLSZ közleménye szerint pedig csütörtök délután alá is írt. A hivatalos bejelentést még nem tette meg a Videoton.

A hírek szerint a Videoton mindenképp támadóval akarta bővíteni a játékosállományát. Rudolf neve már korábban is szóba került ebben az átigazolási időszakban, de akkor nem született egyezség.

A fehérváriak első számú jelöltje csatárposztra a legutóbb a francia Valenciennes-ben futballozó holland Rydell Poepon volt, ám ő nem felelt meg az orvosi vizsgálatokon, így nem szerződtették. Bernard Casoni azonban a TNS elleni, kiszenvedett BL-selejtezős továbbjutás után is arról beszélt, hogy a keretben rövid időn belül változás szükséges. Nos, az első változás Rudolf érkezése lesz. A rutin mellett a 30 éves, 28-szoros válogatott támadó mellett szólt az is, hogy korábban megfordult Franciaországban (a Nancynál), így beszél franciául, vagyis könnyen tud majd kommunikálni a francia trénerrel.

Mint azt korábbi cikkünkben jeleztük, Rudolf jó néhány NB I-es klubbal tárgyalt a nyáron, de egyikkel sem tudott megegyezni, ahogy a külföldi kérőkkel sem. A támadónak a Videoton lesz a negyedik magyar klubja a Debrecen, a Diósgyőr és az ETO után. Az NB I-ben 111 meccsen 40 gólt szerzett. A győrieknél a legutóbbi idényben 25 meccsen hétszer talált be. Az a nyáron szóba sem került, hogy követné az élvonalból kizárt csapatot az NB III-ba, így szabadon igazolható játékosként írhat alá a Videotonhoz. Koltai Tamás, Lang Ádám és Pátkai Máté után ő a negyedik labdarúgó, aki ezen a nyáron az ETO-tól szerződött a fehérváriakhoz.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Koltai Tamás (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Lang Ádám (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Pátkai Máté (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Rudolf Gergely (Győri ETO, szabadon igazolható), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők: Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC)

Kölcsönből visszatérők: Hudák Martin (PAFC, ?), Kleinheisler László (PAFC), Papp Máté (Dunaújváros, ?), Szekeres Adrián (Dunaújváros), Tar Zsolt (PAFC, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:
Gábor Péter

Kiszemeltek:

Távozók: Juan Calatayud (spanyol, Atlético de Kolkata – India), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Szofian Sakla (marokkói, szabadon igazolható), Sándor György (Perth Glory – Ausztrália, szabadon igazolhatóként), Stopira (zöld-foki-szigeteki, szabadon igazolható; érdeklődnek iránta: Hajduk Split – Horvátország), Tóth Balázs (PAFC-kölcsön után visszavonult)

Kölcsönbe távozók: Horváth Tamás (PAFC), Tomás Tujvel (szlovák, kecskeméti kölcsön után DAC – Dunaszerdahely, Szlovákia), Zsótér Donát (felcsúti kölcsön után ismét PAFC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Barcsay Márk (PAFC, ?)

Távozhatnak: Álvaro Brachi (spanyol), Szekeres Adrián
2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.07.08 19:54:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodhatnánk azon, a zsoldosok mennyire becsülik a magyar élfutballt.