Videoton: négy találattal is csak kétgólos előny

Vágólapra másolva!
2013.03.21. 16:55
null
Rosszul indult a Vidinek a meccs – de a fehérváriak aztán kikövezték maguknak az utat a döntő felé (Fotók: Mirkó István)
A magyar Ligakupa elődöntőjének első felvonásán a Videoton a Pécsi MFC-t fogadta. A vendégek egy öngóllal hamar vezetést szereztek, de a fehérváriak háromszor is betaláltak, így megnyugtató előnnyel várhatják a vasárnapi visszavágót.

A nagyon várt magyar-román előtt, az időjárás miatt elmaradt NB I-es forduló után zajlottak a magyar Ligakupa elődöntőinek első felvonásai, amelyek éppen kapóra jöttek a labdarúgásra kiéhezett szurkolóknak – akik közül a „területileg illetékeseknek" a Videoton vezetősége azzal kedveskedett, hogy a Pécs elleni mérkőzésre ingyenessé tette a belépést. A csapat vezetőedzője, José Gomes pedig azzal, hogy a kezdőben csatába dobta a Paraiba, Nikolics Nemanja, Torghelle Sándor triót, de kollégája, Lőrincz Emil sem bunkerfutballt sejtető csapatot küldött pályára.

Az időjárás-felelős nem volt kegyes a nézőkhöz, nem úgy a Videoton védelme a Pécshez, mert Tomás Tujvel és Paulo Vinícius a 4. percben összehozott egy öngólt a vendégeknek. Ám egy bő negyedóra alatt fordítottak a fehérváriak: előbb Paraiba váltotta gólra Torghelle Sándor zseniális passzát, majd Nikola Mitrovics lőtt a bal alsóba 16-ról.

Ez utóbbi találat előtt a kapus, Dibusz Dénes előtt lesen állt Nikolics Nemanja, de az alapvonali asszisztensként Kassai Viktort is soraiban tudó hattagú játékvezetői csapat (Iványi Zoltán vezette a mérkőzést) szerint nem zavarta a támadó a pécsi hálóőrt.

Az első félidőben több gólt már nem láthattunk, a pécsiek nem tudták kihasználni az őket támogató széllökéseket, a hazaiak pedig hiába próbálkoztak a rövid passzos játékkal, helyzetig sem jutottak. A fordulás után az első helyzet a Pécsé volt, de dr. Horváth Zsolt korántsem sebészi pontossággal lőtt ziccerből, majd nagyon beleerősített a Vidi, amelynek sokadik helyzetét (Héctor Sánchez szép beadása után) Nikolics Nemanja értékesítette is.

A hazaiaknál a gólt követően Torghellét a fiatal Zsótér Donát váltotta, a túloldalon a szintén pelyhes állú Márkvárt Dávid és Wittrédi Dávid állt be. A pécsi tehetség nem sokkal pályára lépése után gólt szerezhetett volna, de mintha megijedt volna a lehetőségtől, lövés helyett cselezett egyet, a másik kapu előtt pedig Dibusz sokadik bravúrját mutatta be, ezúttal Nikolics lövésénél.

Az eredmény viszont már nem változott, a Videoton így megnyugtató előnnyel utazhat a vasárnapi visszavágóra, a pécsieknek az idegenben rúgott gól viszont reményt adhat.

PERCRŐL PERCRE


Köszönjük, hogy velünk tartottak, a hétvégén jövünk a két elődöntő-visszavágóval!

Jó kis Ligakupa-mérkőzést láthattunk, gólokkal, helyzetekkel, motivált csapatokkal. Soha rosszabbat!

90. PERC VÉGE, NYERT A VIDEOTON, ELŐNNYEL UTAZIK A VASÁRNAPI VISSZAVÁGÓRA!

90. perc
Wittrédi talál 22-ről egy méterrel a bal felső mellé, majd Alvarez szólózik sokadszor, de 19-ről a bal alsó mellé húzza a labdát.

90. perc
Dr. Horváth lő egy fél méterrel a jobb sarok mellé 16-ról, egy védő még beleért a lövésbe.

88. perc
HŰHA!!! Wittrédi lő a 16-os bal sarkától kapura szabadrúgásból, Krejci hat méterről a bal kapufára lő, a kipattanóval Fodor pedig az ötösről Tujvelt találja telibe.

86. perc Kettős csere: Paraiba és Gomes le, Filipe Oliveira és Tóth Balázs be.

81. perc
Paraiba lesgólt lő.

79. perc
HELYZET EZ IS! Alvarez cselezget, tökéletesen passzol Zsótérnek, aki jobbal szép mozdulattal, 12-ről a kapu mellé-fölé lő.

78. perc Szatmári Lóránt váltja Horváth Adriánt.

77. perc Lázár Pál is besárgul, Alvarez meggyötréséért. Érett már.

75. perc Fodor Ferenc feltúrja Nikolicsot a 16-os előtt, sárga és szabadrúgás. Mitrovics nem sokkal a jobb felső fölé teker, csak centiméterekkel téveszt célt.

72. perc
Uzomát letámogatják a pályáról, sérülés. Visszatér, majd Brachi teker 19-ről a léc fölé egy fél öllel egy szabadrúgást.

70. perc Déja vu: a hazai kispadot fegyelmezi a spori.

Lázár, majd Uzoma ekézi a hazaiakat, sárga nincs azonban.


67. perc Márkvárt várt az ötös jobb sarkánál túl sokat, végül bead lövés helyett, Brachi azonban tisztáz.

66. perc Wittrédi Dávid váltja Simont. Közben Alvarez teker a léc fölé jó egy méterrel egy 23 méteres szabadrúgást kissé balról, ballal.

65. perc
ZICCER! Alvarez ugratja ki szépen Nikolicsot, aki 11-ről, kissé balról a kimozduló kapusba lő, laposan.

61. perc Torghelle le, Zsótér Donát fel. Az új Vidi-csk. Nikolics.

60. perc DIBUSZ! Paraiba jobb oldali beadását nyolc méterről Torghelle kanalazza kapura, de a bal felső elől ment a pécsi kapus egy bravúros mozdulattal.

56. perc Nagy le, Márkvárt Dávid váltja.

55. PERC NIKOLICS IS BETALÁL! Sánchez megy el a jobbon Vítor Gomes passzával, egy szép csel után jobbal bead, az ötös előtt érkező Nikolics Nemanja pedig a jobb alsó sarokba fejel. 3-1!

49. perc Sánchez bal oldali beadását lövi kapura az ötösről Torghelle, Lázár becsúszva ment előle, szögletre blokkolva. A kornert Vinícius fejeli rá hat méterről, a gólvonalon, a bal kapufa elől Uzoma tisztáz fejjel. A kipattanó után beadás jobbról, a jobb sarok előtt Fodor ment Torghelle elől, szintén szögletre. Nincs tovább, Alvarez elrontja zsinórban negyedik szögletét.

47. perc
Brachi közpépre fejel egy labdát, a 11-es pontnál Juhász ment Simon elől, a kipattanót Horváth 13-ról lőheti szabadon, de a kapu fölé vágja a labdát. HELYZET!

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

Maradjanak velünk!

A szünetben Dibusz udvariasan, sportszerűen nyilatkozik az előtte lévő játékosról a Sport TV-nek: "Szerintem zavart".


45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ.

44. perc
Kollert most Paraiba löki, majd rá is lép véletlenül bokájára. A kevés néző miatt harmadszor hallhattuk Kollert esés közben kiabálni.

43. perc
Brachi jobb oldali beadását pöcköli el dr. Horváth a jó pozícióban lévő Torghelle elől a 16-os vonalán.

38. perc
Krejci tör előre, Lázár ad be, Juhász blokkol. A szöglet után Tujvel üti le Krejci fejéről a labdát a kapu előtt.

36. perc Simon lő ballal 32-ről a bal felső felé, de Tujvel résen. Korner. Veszélytelen.

35. perc Juhász Roland feltartja vállal Kollert, sárga.

34. perc
Tujvel most lábbal vág ki a 16-oson belül egy furcsán pörgő labdát.

33. perc
Nagy ad be jobbról, az ötös előtt Tujvel megelőzi a támadókat (és Viníciust), fogja a labdát.

Ősszel a két csapat nulla nullát játszott egymással. Azóta történt egy s más a két gárda háza táján...


28. perc
HELYZET! Koller indítja Simont, aki lefutja Viníciust, de az ötös jobb sarka elől jobbal a kivetődő Tujvel lábába lő.

22. perc Koller Krisztián kap sárgát labdaelrúgásért.

Még mintha az ötös előtt álló Horváth Zsolt is beleért volna a lövésbe picit.

19. PERC VEZET A VIDI, MITROVICS! Alvarez tör kapura a 16-os bal oldalánál, ballábas lövését azonban szépen blokkolja az ötös előtt Fodor. A kipattanó azonban Nikola Mitrovicsé, aki 16-ról ballal a bal alsóba lő. A kapus és az ötös előtt ott állt Nikolics, lesen, és zavarta is "kilátásban" Dibuszt, de megadta a játékvezető a gólt: 2-1!

17. perc
Dr. Horváth Zsoltba szorul a levegő, ápolás. Simon távoli lövése közben Tujvel uzsonnájává válik.

17. perc
Nikola Mitrovics lő távolról, csemege Dibusznak.

16. perc
Andrej Causic szerel kétszer is határozottan, előbb Torghelle, majd Nikolics elől.

12. PERC EGYENLÍT A VIDEOTON, PARAIBA! 1-1! Sánchez szerelése után Nagy szabálytalankodik, a szabadrúgást követően Torghelle Sándoré a labda, aki a félpályától gyönyörűen indítja a jobbon Paraibát, aki a szellősen helyezkedő védők között a 16-os jobb sarkától szabadon lőhet, és 14 méterről jobbal higgadtan a kapu közepébe helyez. 1–1!

12. perc
Szép vendégtámadás, Sánchez szerel a 16-os bal sarka előtt.

9. perc
Arturo Alvarez nyes alá egy labdának a balon, a jobbon bedobás. L. lentebb.

Beleerősített a Vidi. A szél egyébként keresztbe fúj a pályán, balról jobbra, a Vidinek. Félő, hogy a szögletzászló elrepül és valakit kit hogyan talál meg?

4. PERC VEZET A PÉCS, PAULO VINÍCIUS ÖNGÓLJÁVAL! Eke Uzoma lépegetett a bal szélen kényelmesen a labdával, majd mivel Juhász Roland csak nézte, de nem támadta, ballal beadott. Az ívesen érkező labdának az ötösnél Tomás Tujvel alászaladt, a mellette, balján, de vele szemben érkező Paulo Vinícius pedig a gólvonal mögé sodorta azt, futtában-estében (az előtte szaladó Sánchez hátáról "dübbent" vissza rá a labda). A kipattanót Simon Attila a kapuba sodorta egy lépésről a biztonság kedvéért, de már korábban bent volt. 0–1!

Fodor nem sokáig fekszik a földön, érthető módon.


2. perc
Dibusz Dénes kap le kisebb gondokkal egy Nikolics Nemanja-beadást, közben Fodor Ferencet kell ápolni, mert Héctor Sánchez odalépett neki.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!


A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek vörös-feketében.

A pécsi Lázár Pál nemrégiben még bajnoki címet nyert a Vidivel, aztán 600 ezer euróért eladták a török Samsunspornak, majd egy féléves munkanélküliség után a télen aláírt a PMFC-hez.

JÖTTEK-MENTEK. 1992-ben Lőrincz Antal igazol a Pécstől a Vidihez, fordított utat 2004-ben Kóczián Balázs járt be.

Székesfehérváron erős szél, éppen csak fagypont fölötti hőmérséklet fogadja a csapatokat.

A piros-feketék védője, Gaál Miklós szerint nem kell megijedniük esélyesebb ellenfelüktől: "Szimpatikusan futballozott a Videoton az Európa-ligában. Még akkor is, ha jobbára védekezésre meg a kontrákra épült a taktikája. Úgy tudom, Paulo Sousa távozásával sok minden megváltozott, például támadóbb futballt játszanak a fehérváriak. De nem kell megijedni a Videotontól, ráadásul két meccsről van szó”.


"A rossz időjárás zavarta meg leginkább a csapat életét. Edzeni nem tudtunk a pályán, ezért kétszer kimentünk a kozármislenyi fedett műfüves csarnokba. Szombaton olyat tudtunk gyakorolni, amit szerettünk volna, tehát rengeteg párharcot, illetve egy az egy, kettő a kettő elleni mérkőzés-szituációkat. Van-egy két játékos, akivel kisebb problémák vannak, és nem volt biztos, hogy hétfőre rendbe jöttek volna. Ezért voltaképpen örültünk a Magyar Labdarúgó-szövetség döntésének. Előbb-utóbb úgyis le kell majd játszani, de most jót tett nekünk a Videoton előtt a hosszabb felkészülés"
így a mérkőzés előtt Lőrincz Emil, a pécsiek vezetőedzője.

A visszavágót vasárnap rendezik.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VIDEOTON–PÉCSI MFC LABDARÚGÓ LIGAKUPA-ELŐDÖNTŐ ELSŐ MÉRKŐZÉSÉNEK ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

LABDARÚGÓ LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS


Videoton–Pécsi MFC 3–1
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 1 000 néző. V: Iványi
Videoton: Tujvel – Brachi, P. Vinícius, Juhász R., Héctor Sánchez – Paraiba (F. Oliveira, 86.), Alvarez, Mitrovics, Gomes (Tóth B., 86.) – Nikolics N., Torghelle (Zsótér, 61.). Vezetőedző: José Gomes
A kispadon:
Pajovics (k.), Caneira, U. Nikolics, Stopira
Pécs: Dibusz – Fodor, Krejci, Causic, Lázár P. – Uzoma – Horváth Zs., Horváth A. (Szatmári L., 78.), Nagy O. (Márkvárt, 56.), Koller K. – Simon A. (Wittrédi, 66.) Vezetőedző: Lőrincz Emil
A kispadon: Sánta (k.), Akassou, Beke, Zeljkovic
Gólszerző:
Paraiba 12., Mitrovics 19., Nikolics N. 55., ill. P. Vinícius 4. – öngól

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Egri FC–FTC 1–3 (1–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik