A PSG csak egy találattal győzte le a Videotont a hétgólos meccsen

Vágólapra másolva!
2014.07.12. 16:50
null
Kovács Istvánék hétgólos meccsen kaptak ki a PSG-től Ausztriában (Fotó: Imago)
A Videoton felkészülési mérkőzésen 4–3-ra kikapott a francia bajnok Paris Saint-Germaintől. Nikolics Nemanja ugyan duplázott, de ez is kevés volt a sikerhez. A magyar csapatban bemutatkozott a marokkói Szofian Sakla, a mérkőzés krónikájához az is hozzátartozik, hogy Lucas Moura megsérült, le kellett cserélni az 55. percben.

Villámrajtot vett a Videoton az ausztriai napsütésben, Gyurcsó Ádám szögletét követően már a 4. percben vezetett Juhász Roland közeli fejese uán (1–0). Sokáig nem tartott ki a vezetés, három perc múlva a PSG szintén szögletet követően egyenlített Zoumana Camara bólintásával. 1–1

Az egész félidőben remekül játszó Vidi maradt azonban támadásban, az új szerzemény, Dinko Trebotic beadása után Nikolics Nemanja lőtt kapásból a keresztléc alá 12-13 méterről a 13. percben (2–1). Azonban most sem késett a francia bajnok válasza, a 18. percben senki sem vette komolyan Clément Chantome-ot, aki ezt köszönte szépen, és 25 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. 2–2

A pihenőre mégis a magyar csapat mehetett előnnyel, Álvaro Brachi remek kanyarítása után a bal oldalon teljesen egyedül felejtett Nikolics belsőzött a jobb alsó sarokba négy méterről (3–2). A három találaton kívül is számtalan gólhelyzetet alakított ki Joan Carrillo Milan együttese, így a PSG örülhetett annak, hogy csak ekkora különbséget mutatott az eredményjelző a két együttes között.

A fordulást követően már korántsem volt ekkora a különbség, sőt, a PSG került fölénybe, végig a franciák akarat érvényesült – még úgy is, hogy Lucas Moura jobb bokája megsérült az 55. percben, emiatt le kellett cserélni.

Az 51. percben Pastore forgatta meg a szünetben beálló Szolnoki Rolandot, majd kilőtte a jobb alsó sarkot (3–3). Hét perccel később Juhász követett el teljesen felesleges szabálytalanságot a tizenhatoson belül, a jogosan befújt büntetőt a sértett, Jean-Christophe Bahebeck értékesítette. 3–4

Ezt követően már nem változott az eredmény, egymást követték a cserék, de a Videoton nem tudott veszélyes lenni az ellenfél kapujára. Mindenesetre két héttel a bajnokság kezdete előtt mindenképpen bizakodásra adhat okot a fehérváriak számára az első félidőben mutatott produkció.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Videoton–Paris Saint-Germain 3–4 (3–2)
Ausztria, Gleisdorf. Vezette: Alexander Harkam (osztrák)
Videoton: Calatayud – Brachi (Szolnoki, a szünetben), Vinícius (Kleinheisler, a szünetben), Juhász R., Stopira (Fejes, 73.) – Sándor Gy., Trebotic (Sakla, 62.) – Gyurcsó (Oliveira, 73.), Kovács I. (Szekeres A., 85.), Oliveira (Caneira, a szünetben) – Nikolics N. Vezetőedző: Joan Carrillo Milan
PSG: Douchez (Maignan, 79.) – Jallet (Doumbia, 71.), Marquinhos, Camara (Kimpembe, 71.), Sabaly – Chantome (Bambock, 62.), Rabiot, Pastore – Lucas (Augustin, 55.), Bahebeck – Ongenda. Vezetőedző: Laurent Blanc
Gólszerző: Juhász R. (4.), Nikolics N. (13., 40.), ill. Camara (7.), Chantome (18.), Pastore (51.), Bahebeck (58. – 11-esből)

A MÉRKŐZÉS

91. perc: véget ért a mérkőzés, a PSG nyert 4–3-ra!

Az utóbbi percekben a PSG játékosai hátul passzolgattak teljes nyugalommal.

85. perc: Kovács István le, Szekeres Adrián be.

82. perc: Nikolics szabadrúgása nem jelentett gondot Maignan számára.

79. perc: Sabaly került helyzetbe, de csak az oldalhálót sikerült eltalálnia.

79. perc: kapuscsere, Douchez le, Mike Maignan be.

78. perc: Kleinheisler lövése szögletre pattant, a sarokrúgás után Sándor György lőtt nagyon a kapu mellé.

73. perc: Gyurcsó és Stopira le, Filipe Oliveira visszatért a pályára, a friss ember Fejes András.

71. perc: Camara le, Presnel Kimpembe be. Jallet pedig Doumbia váltotta.

68. perc: Sándor György labdavesztése után Bahebeck lövését fogta Calatayud, az ismétlést aztán Adrien Rabiot vágta a kapu fölé.

64. perc: Bahebeck lőtt éles szögből a jobb felső sarok fölé.

62. perc: Chantome le, Franck-Yves Bambock be. Közben a Vidi új szerzeménye, Szofian Sakla is beállt, Treboticot váltotta.

59. perc: a túloldalon Nikolics esett el Jallet mellett a tizenhatoson belül, de azért nem járt büntető.

58. perc: GÓL! Bahebeck végezte el a tizenegyest, nagy erővel vágta a labdát a kapu jobb oldalába. 3–4

58. perc: BÜNTETŐ! Juhász lökte el két kézzel Bahebecket.

57. perc: Pastore lőtt ballal, Calatayud könnyedén lekapta a levegőből a labdát, nem volt erő a próbálkozásban.

55. perc: Lucas megsérült, Augustin váltotta.

51. perc: GÓL! Sabaly passza után Pastore forgatta meg Szolnokit, majd nyolc méterről lőtt jobbal a jobb alsó sarokba. 3–3

A második félidőre Marco Caneira, Szolnoki Roland és Kleinheisler László is kifutott a pályára.Oliveira, Brachi és Vinícius ment le.

Kíváncsi az első játékrész góljaira? Akkor kattintson ide!

46. perc: kezdetét vette a második játékrész!

Az első játékrészben remekül futballozott a Videoton, kisebb csodának (és a támadások pontatlan befejezésének) köszönhető az, hogy a PSG megúszta három góllal az első 45 percet.

45+1. perc: véget ért az első félidő!

45. perc: Oliveira tört kapura leshatáron, óriási helyzetben aztán az oldalhálóba lőtt a portugál légiós.

43. perc: remekül felépített támadás végén (Oliveira beadása után Nikolics készített le Treboticnak, aki egyből tovább játszott) Gyurcsó lőtt kapura15 méterről, a labda középre ment, így Douchez simán védett.

42. perc: Pastore lőtt jobbal a kapu fölé 19 méterről.

40. perc: GÓÓÓLLL! Kovács István szöktette Álvaro Brachit a jobb oldalon, aki középre tekerte a labdát, a hosszú oldalon tök üresen érkező Nikolics pedig négy méterről belsőzött a jobb alsó sarokba. 3–2

37. perc: Lucas jobb oldali szabadrúgását követően Sándor György csúsztatta meg a labdát, ami a kapu bal oldala mellé szállt. A szögletből nem lett semmi.

35. perc: Gyurcsó próbálta kilőni a hosszú alsó sarkot a jobb oldalon, Douchez lábbal hárított nagyot!

32. perc: Pastore kísérletébe ezúttal Vinícius állt bele.

28. perc: Lucas ugratta ki Bahebecket középen, de Paulo Vinícius remek becsúszó szereléssel mentett a tizenhatoson belül. A szöglet után Bahebeck szabadított fel.

27. perc: Javier Pastore került lövőhelyzetbe egy remek átvételt követően, de Juhász blokkolt a büntetőterületen belül - szabályosan.

25. perc: Gyurcsó lőtt bal külsővel egy keresztpassz után, de nagyon lecsúszott a lábáról a labda.

23. perc: Kovács István lőtt 16 méterről a jobb alsó sarok mellé jobb belsővel.

22. perc: gyors kontrát vezetett a Vidi, Kovács István dobta ki balra a labdát, amit Filipe Oliveira lőtt bele Marquinhosba.

18. perc: GÓL! Clément Chantome gondolt egyet, és átlövésre vállalkozott 25 méterről, Trebotic későn lépett ki blokkolni, a labda pedig a bal alsó sarokban kötött ki. 2–2

17. perc: hajmeresztő hiba után Nikolicshoz került a labda, aki 19 méterről lőtt a kapu jobb oldala mellé.

16. perc: ZICCER! Kovács István indította jobb külsővel Nikolicsot, aki nyolc méterről ajtó-ablak helyzetben a jobb alsó sarok mellé gurított.

13. perc: GÓÓÓLLL! Dinko Trebotic adott be jobbról, a hosszún érkező Nikolics pedig felugrásból lőtt gyönyörűen a keresztléc alá jobb belsővel 12-13 méterről. 2–1

11. perc: Kovács István indította Filipe Oliveirát a bal oldalon, de Christophe Jallet simán tisztázni tudott.

8. perc: Gyurcsó kavargatott a jobb oldalon, de Marquinhos aztán elválasztotta a labdától a szélsőt.

7. perc: GÓL! Lucas Moura bal oldali sarokrúgása után Zoumana Camara bólintott a bal felső sarokba hat méterről. 1–1

6. perc: Jean-Christophe Bahebeck fejelt hat méterről kapura, ám Juan Calatayud kitolta a keresztléc alól a labdát.

4. perc: GÓÓÓLLL! Gyurcsó jobb oldali szöglete után Juhász Roland fejelt öt méterről, talpról a jobb alsó sarokba. 1–0

3. perc: Gyurcsó Ádám jobb oldali beadása után Nikolics Nemanja fejelt kapura öt méterről, Nicolas Douchez hatalmas bravúrral hárított a jobb alsó saroknál.

A PSG tiszta kékben, míg a Vidi tiszta fehérben fog játszani.

A mai meccsen debütál a Videoton 2014-2015-ös idegenbeli meze.

1. perc: a Paris Saint-Germain kezdte a mérkőzést!

ELŐZMÉNYEK

„Az elmúlt években rendszeresen játszottunk a felkészülési időszakban komoly csapatok ellen. Elég, ha csak a két moszkvai csapatot, a Dinamót és a CSZKA-t említem, vagy mondjuk a Dinamo Kijevet. A PSG jelenleg nem csak az egyik legjobb csapat a világon, hanem az egyik leggazdagabb is. Nyilván ezen a találkozón főleg a védekezést fogjuk gyakorolni, de persze nem adjuk fel a támadás lehetőségét sem. Mindannyian nagyon várjuk ezt a meccset" - nyilatkozta a vidi.hu-nakSándor György.

A labdarúgó világbajnokság miatt sok sztár nem léphet ma pályára Ausztriában, David Luiz és Thiago Silva speciel a bronzmérkőzésen fog játszani Hollandia ellen este (és ne felejtsük el, hogy Maxwell is tagja a brazil keretnek). Edison Cavani, Yohan Cabaye, Blaise Matuidi, Lucas Digne, Thiago Motta, Salvatore Sirigu, Marco Verratti, Van der Wiel, EzequielLavezzi ésZlatan Ibrahimovic sem fog játszani (utóbbinak médiaeseményén lesz jelenése).

Közel harminc évvel ezelőtt a két csapat már találkozott egymással - az UEFA-kupában. Sokan emlékezhetnek még arra, hogy a magyar együttes 5–2-es összesítéssel búcsúztatta el a franciákat a további küzdelmektől.

A fehérváriak eddig két felkészülési mérkőzést játszottak le, az osztrák harmadosztályú SV Allerheiligen ellen 7–1-re nyertek, míg a cseh első osztályú Jabloneccel döntetlent játszottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik