Videoton: négy utánpótlás-válogatott játékossal kötöttek profi szerződést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.01. 15:24
null
A Videoton reménységei (Fotó: vidi.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton a hivatalos oldalán jelentette be, hogy profi szerződést kötött négy utánpótlás-válogatott játékossal: Bolla Bendegúz, Szabó Bence, Mocsi Attila és Szabó Bálint is aláírta új megállapodását.

 

A 2001-es születésű Szabó Bálint a Vidi saját nevelésű labdarúgója. Posztját tekintve támadó középpályás, és a Kuttor Attila irányította U17-es bajnokcsapat alapemberének számít, emellett a magyar U16-os válogatott tagja. Az előző szezonban őt választották meg az év utánpótlás-játékosának a székesfehérváriaknál, mostantól pedig ő a Vidi legfiatalabb profi szerződéssel rendelkező futballistája.

A felvidéki születésű Mocsi Attila az ETO U17-es gárdájától érkezett a Videotonhoz, részt vett többek közt a májusi horvátországi U17-es Eb-n, valamint a Vidi ausztriai edzőtáborában is, ahol kezdőként játszott a Skënderbeu és az Inter Zapresic elleni felkészülési mérkőzésen.

Bolla Bendegúz 1999-ben született és az MTK-tól jött. Bolla a székesfehérvári Főnix Gold FC-ben nevelkedett, innen került a fővárosi kék-fehérekhez. A magyar U18-as válogatott egyik alapembere. A májusi Panda-kupán ő lett a gólkirály, miután a házigazda kínai válogatott kapuját kétszer is bevette, egyszer pedig Iránnak lőtt gólt.

Az U19-es válogatottSzabó Bence Vidi-nevelésként került 2012-ben a Puskás Akadémiához. Az előző szezonban négy NB II-es bajnokin lépett pályára a PAFC színeiben, emellett az ifjúsági Bajnokok Ligájában is szerepelt. A tavasszal, Csehországban rendezettU19-es elitkörben a magyar válogatott egyik alapembere volt és a Skócia elleni győztes meccsen gólt is szerzett. Bolla Bendegúzhoz és Mocsi Attilához hasonlóan ő is a Vidi első csapatával kezdte el a nyári felkészülési időszakot, a Ruzomberokés az Inter Zapresic ellen is játszott.

„A Videoton kapcsán a szurkolókat és a labdarúgást szerető közvéleményt is elsősorbanaz első csapat eredményessége foglalkoztatja, ez teljesen normális így. Ezzel együtt nekünk nem szabad elfelejtenünk az utánpótlás folyamatos fejlesztését sem. Amellett, hogy egészen a kicsiktől építkezünk, olyan fiatalokat is keresünk, akik életkoruk és tudásuk alapján már egészen közel állnak a felnőttcsapathoz” – mondta a négy fiatal szerződtetéséről Kovács Zoltán sportigazgató.

„Ennek a folyamatnak a részeként örömmel tudjuk bejelenteni, hogy három tehetséges magyar utánpótlás-válogatott csatlakozott hozzánk a nyáron, a saját nevelésű, szintén válogatott Szabó Bálint pedig a Vidi legfiatalabb profi labdarúgója immár. Bolla Bendegúz, Szabó Bence és Mocsi Attila is az első csapattal kezdte el a felkészülést.”

„Mindegyiküknek volt anyagilag kedvezőbb ajánlata, de nagyon szimpatikus számunkra, hogy nem ez volt nekik az elsődleges szempont, hanem a klub által felvázolt hosszú távú stratégia és jövőkép. Bízom benne, hogy mind a négy tehetség sok örömet szerez majd a Vidi-szurkolónak!”


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL

Érkezők: Bolla Bendegúz
(MTK Budapest), Mocsi Attila (ETO FC Győr), Szabó Bence (Puskás Akadémia), Tamás Krisztián (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Sejben Viktor (Csákvár)
Az utánpótlásból felkerültek:
Burka Bendegúz, Magda Dávid, Szabó Bálint
Kiszemeltek: Enisz Bardi (macedón, Újpest),
Távozók:
Simon Ádám
(gyirmóti kölcsön után Haladás)
Kölcsönbe távozók: Lorentz Márton (soroksári kölcsön után Siófok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik