HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.07.01 15:24 Frissítve: 2017.07.01 15:45

Videoton: négy utánpótlás-válogatott játékossal kötöttek profi szerződést

A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton a hivatalos oldalán jelentette be, hogy profi szerződést kötött négy utánpótlás-válogatott játékossal: Bolla Bendegúz, Szabó Bence, Mocsi Attila és Szabó Bálint is aláírta új megállapodását.

HIRDETÉS
A Videoton reménységei (Fotó: vidi.hu)

 

A 2001-es születésű Szabó Bálint a Vidi saját nevelésű labdarúgója. Posztját tekintve támadó középpályás, és a Kuttor Attila irányította U17-es bajnokcsapat alapemberének számít, emellett a magyar U16-os válogatott tagja. Az előző szezonban őt választották meg az év utánpótlás-játékosának a székesfehérváriaknál, mostantól pedig ő a Vidi legfiatalabb profi szerződéssel rendelkező futballistája.

A felvidéki születésű Mocsi Attila az ETO U17-es gárdájától érkezett a Videotonhoz, részt vett többek közt a májusi horvátországi U17-es Eb-n, valamint a Vidi ausztriai edzőtáborában is, ahol kezdőként játszott a Skënderbeu és az Inter Zapresic elleni felkészülési mérkőzésen.

Bolla Bendegúz 1999-ben született és az MTK-tól jött. Bolla a székesfehérvári Főnix Gold FC-ben nevelkedett, innen került a fővárosi kék-fehérekhez. A magyar U18-as válogatott egyik alapembere. A májusi Panda-kupán ő lett a gólkirály, miután a házigazda kínai válogatott kapuját kétszer is bevette, egyszer pedig Iránnak lőtt gólt.

Az U19-es válogatott Szabó Bence Vidi-nevelésként került 2012-ben a Puskás Akadémiához. Az előző szezonban négy NB II-es bajnokin lépett pályára a PAFC színeiben, emellett az ifjúsági Bajnokok Ligájában is szerepelt. A tavasszal, Csehországban rendezett U19-es elitkörben a magyar válogatott egyik alapembere volt és a Skócia elleni győztes meccsen gólt is szerzett. Bolla Bendegúzhoz és Mocsi Attilához hasonlóan ő is a Vidi első csapatával kezdte el a nyári felkészülési időszakot, a Ruzomberok és az Inter Zapresic ellen is játszott.

„A Videoton kapcsán a szurkolókat és a labdarúgást szerető közvéleményt is elsősorban az első csapat eredményessége foglalkoztatja, ez teljesen normális így. Ezzel együtt nekünk nem szabad elfelejtenünk az utánpótlás folyamatos fejlesztését sem. Amellett, hogy egészen a kicsiktől építkezünk, olyan fiatalokat is keresünk, akik életkoruk és tudásuk alapján már egészen közel állnak a felnőttcsapathoz” – mondta a négy fiatal szerződtetéséről Kovács Zoltán sportigazgató.

„Ennek a folyamatnak a részeként örömmel tudjuk bejelenteni, hogy három tehetséges magyar utánpótlás-válogatott csatlakozott hozzánk a nyáron, a saját nevelésű, szintén válogatott Szabó Bálint pedig a Vidi legfiatalabb profi labdarúgója immár. Bolla Bendegúz, Szabó Bence és Mocsi Attila is az első csapattal kezdte el a felkészülést.”

„Mindegyiküknek volt anyagilag kedvezőbb ajánlata, de nagyon szimpatikus  számunkra, hogy nem ez volt nekik az elsődleges szempont, hanem a klub által felvázolt hosszú távú stratégia és jövőkép. Bízom benne, hogy mind a négy tehetség sok örömet szerez majd a Vidi-szurkolónak!”


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL

Érkezők: Bolla Bendegúz
(MTK Budapest), Mocsi Attila (ETO FC Győr), Szabó Bence (Puskás Akadémia), Tamás Krisztián (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Sejben Viktor (Csákvár)
Az utánpótlásból felkerültek:
Burka Bendegúz, Magda Dávid, Szabó Bálint
Kiszemeltek: Enisz Bardi (macedón, Újpest),
Távozók:
 Simon Ádám
(gyirmóti kölcsön után Haladás)
Kölcsönbe távozók: Lorentz Márton (soroksári kölcsön után Siófok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.16 23:47:28

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Kommentre” kész volt a drukker – fél évszázaddal ezelőtt is. A Népsport pedig vette a bátorságot, s 1968 novemberében meghirdette: „Szerkesszen velünk!”

2018.11.14 18:28:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aláírták az üzemeltetési szerződést, extra programokkal várják a szurkolókat az új stadionban.

2018.11.13 22:04:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megerősítették az izomzatot, hogy átvegye a szalagok szerepét.

2018.11.13 12:04:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Rózsa Dániel 2016-ban Djuricin 11-esét is kifogta. A Vidi mintha nem ugyanaz a csapat lenne a kupameccsek után.

2018.11.12 10:25:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Vidi-edző szerint az alapemberek hiánya nem lehet kifogás. A 14. forduló mestermérlegei.

HIRDETÉS
HIRDETÉS