nemzetisport.hu 2016.01.05 11:20 Frissítve: 2016.01.05 16:09

Videoton: megvan Gyurcsó új klubja, három és fél évre ír alá

Az már korábban biztossá vált, hogy a lejáró szerződésű, így szabadon igazolható Gyurcsó Ádám elhagyja a Videotont, és ma az is eldőlt, hogy a lengyel élvonalban 4. helyen álló Pogon Szczecinhez igazol, három és fél évre ír alá – tudta meg a Nemzeti Sport.

Gyurcsót magyarul is köszöntötte új klubja hivatalos honlapja

 

 
Magyar légiósok listája

Az elmúlt napokban a lengyel sajtó a Legia és a Lech Poznan érdeklődéséről írt Gyurcsó Ádámmal kapcsolatban, de hétfőn már az volt a hír, hogy anyagi okok miatt valószínűleg egyik klub sem tudja szerződtetni.

Erre reagálva mondta a játékos képviselője, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online-nak, hogy nem az anyagiakon múlik, Lengyelországba szerződik-e a futballista.

BRIT ÉS OROSZ CSAPATOKKAL IS VERSENYEZTEK ÉRTE

„Nem szeretnénk eltitkolni, hogy nagy köszönettel tartozunk a partnereinknek, főtámogatónknak, a Grupa Azotynak – nyilatkozta a klub ügyvezető igazgatója, Jaroslaw Mroczek. – Gyurcsó Ádám érkezésével magas elvárásoknak is meg tudunk felelni. Ő akár még a 2016-os Eb-n is szerepelhet. A magyar bajnokságban kiemelkedő statisztikákat produkált, látványos stílust képvisel. Több klubbal versenyeztünk érte, lengyel élcsapatok mellett brit, török és orosz gárdákkal."


„Gyurcsó Ádám számunkra nagy lehetőség. Mindkét lábával jól bánik a labdával, remekül végzi el a szabadrúgásokat, gólerős, de sok gólpasszt is ad. Magyarországon korábban a Legia jelenlegi mesterlövészével, Nikolics Nemanjával alkotott jó párost" – tette hozzá a klub sportigazgatója, Maciej Stolarczyk.

Ma pedig eldőlt, hogy valóban az Ekstraklasában folytatja a szélső, ám nem a vele kapcsolatban eddig emlegetett Lech, Legia páros valamelyikéhez, hanem a német határ mellé, a 4. helyen álló Pogon Szczecinhez megy, ahol három és fél évre ír alá.

Érdekesség, hogy a lengyel sajtóban a Szczecinnel kapcsolatban legutóbb Lovrencsics Gergőt (Lech Poznan) említették mint lehetséges kiszemeltet, aki Gyurcsóhoz hasonlóan szélső.

A klub hivatalosan hétfőn délután jelentette be Gyurcsó érkezését, a támadó a 7-es számú mezt kapja új klubjánál. A Videotont elhagyó labdarúgó 7-én kezdi el a munkát új csapatával, amely előbb Lengyelországban, aztán Törökországban készül fel a tavaszra.

Az 1948-ban alapított Pogon Szczecin hosszabb szünet után 2012-ben jutott vissza az élvonalba, azóta 7. helyezés volt a legjobb eredménye, míg a legutóbbi idényben 8. lett a 16 csapatos bajnokságban.

„MÉLTATLAN VOLT A VIDEOTON AJÁNLATA ÉS HOZZÁÁLLÁSA”

„Amikor elkezdtük az egyeztetéseket a Videoton korábbi vezetőségével, nem zártuk ki a szerződéshosszabbítás lehetőségét, ám azt az ajánlatot és hozzáállást méltatlannak tartottam, nem éreztem, hogy megbecsülne a klub. Ráadásul nem volt előttem olyan példa, ami azt bizonyította volna, hogy érdemes elkötelezni magam, lévén a Vidinek is érdeke, hogy a piacképes labdarúgóit idővel egy nívósabb bajnokságba, egy erősebb csapatba segítse” – indokolta a klubváltást Gyurcsó Ádám.


A Kovács Zoltán irányította stábbal már maximálisan korrekt volt a viszony, ám addigra eldöntöttem, hogy nem írok alá és megpróbálok külföldre igazolni. Fontos volt, hogy ésszerű döntést hozzak, nem lett volna helyes túl nagyot ugrani és olyan helyre kerülni, ahol csak kiegészítő játékosnak igazolnak. A lengyel bajnokság tökéletes liga arra, hogy elkezdjem a légióskodást, fejlődjek, ugyanakkor esélyem van rendszeres játéklehetőséghez jutni, ami ugyebár elengedhetetlen ahhoz, hogy ott legyek az Eb-re készülő válogatott keretben.”


„Az elmúlt időben az is kiderült, hogy magyar futballisták is képesek meghatározó játékosai lenni egy-egy lengyel együttesnek, hiszen Niko, Guzmics Ricsi, vagy éppen a Lech magyarjai húzóemberek. Tökéletes korban vagyok, szerintem jó időben váltok, van mögöttem jó néhány NB I-es tétmeccs, és nemzetközi találkozókon, válogatott összecsapásokon is edződhettem, szóval remélem, hogy megértem erre a kihívásra. A Pogon szakvezetése éreztette velem, hogy akar, számít rám, ez pedig önbizalmat ad. No és persze arra is ösztönöz, hogy bebizonyítsam, jól járnak velem!”   


„Amióta kiderült, hogy nem hosszabbítjuk meg Ádám szerződését a Videotonnal, több ország több klubjával is kapcsolatban álltam – kommentálta a klubváltást Gyurcsó menedzsere, Filipovics Vladan. – Nyugati és keleti bajnokságokból is érdeklődtek iránta, de olyan döntést akartunk hozni, amely hosszú távon szolgálja a karrierjét. Ádámmal abban maradtunk, hogy igyekszünk szakmai alapon választani, mert bár nyilván fontos az ajánlat tartalma, ő – különösen a válogatott miatt – olyan csapatban, olyan ligában akarta folytatni, amely segíti a fejlődését, és amelyben rendszeresen pályán lehet.”


Több lengyel Ekstraklasa-egyesület is keresett, de a Pogon volt a leghatározottabb, tudatosan építkezik, posztra igazol. Már ebben az idényben a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyek egyikét célozza meg, a következő szezonban pedig nem titkoltan bajnoki címre hajt. Ádámot húzóembernek szerződtették, ismerik és elismerik a kvalitásait, fontos szerepet szánnak neki abban a játékrendszerben, amelyben futballoznak. A Lengyelországban légióskodó magyarok, különösen Nikolics elmúlt fél éve megnyitotta a kapukat, és hiszem, hogy Gyurcsó Ádámmal is sokat nyer a lengyel labdarúgás.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Paudits Patrik
Kiszemeltek: Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Ilija Nesztorovszki (macedón, Inter Zapresic – Horvátország), Léandre Tawamba (kameruni, Zlaté Moravce – Szlovákia)
Távozók: Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Kleinheisler László (Ferencváros, Istanbul Basaksehir – Törökország, Slask Wroclaw – Lengyelország), Lang Ádám

 

2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.07.08 19:54:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodhatnánk azon, a zsoldosok mennyire becsülik a magyar élfutballt.