nemzetisport.hu 2015.10.06 20:15 Frissítve: 2015.10.06 20:27

Videoton: Horváth Ferenc a címvédő új vezetőedzője

A Videoton FC labdarúgócsapata hivatalos közleményben bejelentette, hogy Horváth Ferenc lett a bajnoki címvédő új vezetőedzője.

Horváth Ferenc a 2015–16-os idény végéig irányíthatja a Videotont (Fotó: NS-archív)

Horváth Ferenc a 2015–16-os idény végéig szóló szerződést kapott, Szamosi Tamás lesz a segítője. A 2014–15-ös NB I-es szezon bajnoka a francia Bernard Casoni menesztése óta keres vezetőedzőt, a csapatot augusztus 19. óta megbízott trénerként Pető Tamás irányította, de neki nincs meg a megfelelő szintű licence a véglegesítéshez.

Egy ideig a volt szövetségi kapitány, a Ferencvárossal és a Győri ETO-val bajnoki címet nyert Pintér Attila tűnt befutónak, ám a vezetők a szurkolók, illetve a játékosok véleményét figyelembe véve elálltak a szerződtetésétől.

A 42 éves Horváth Ferenc idáig az NB II-es Szigetszentmiklósi TK szakmai munkáját irányította, de játékosmúltja alapján erősen kötődik a fehérváriakhoz, akiknél többször is szerepelt. Tagja volt a 2006-ban MK-t, 2007-ben Ligakupát nyerő együttesnek. A 32-szeres válogatott, hét ország nyolc klubjában légióskodó, amúgy kispesti nevelésű Horváth Ferenc az elmúlt években Kecskeméten, Pakson és legutóbb Győrben dolgozott az élvonalban edzőként.


„Egy régi álmom teljesült azzal, hogy a Videoton FC vezetőedzője lettem. Sokat kaptam a klubtól játékosként, most szeretnék valamennyit visszaadni. A szerződésem 7 hónapra szól, ami egy speciális helyzet, én ebben, a jövő májusig tartó időszakban szeretném a legjobb tudásom szerint segíteni a klubot. A Vidi keretét nagyszerű játékosok alkotják, a feladat, hogy ebből a keretből minél ütőképesebb csapatot rakjunk össze, és az idény végére elérjük a klub által kitűzött célokat” – nyilatkozta Horváth Ferenc a vidi.hu-nak.

 

„Horváth Ferenccel játszottunk együtt Újpesten és a válogatottban is, remélem, az akkori időkhöz hasonlóan, a mostani együttműködésünk is sikeres lesz! Biztos vagyok abban, hogy a játékosok jól fogadják majd és partnerek lesznek a közös munkában, és vele el tudjuk érni a céljainkat. Ezúton is szeretném megköszönni Pető Tamásnak és stábjának azt az áldozatos és kemény munkát, amit az elmúlt hét hétben végzett” – vélekedett Kovács Zoltán, a Videoton sportigazgatója.

„Hirtelen jött a Videoton FC megkeresése, de a magyar labdarúgás érdekeit szem előtt tartva, rövid idő alatt megegyeztünk a klub vezetőivel. Számunkra egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy Horváth Ferencnek az NB I-ben a helye, örülünk neki, hogy a munkáját elismerik Székesfehérváron is, és úgy gondolják, hogy a szakember és segítője, Szamosi Tamás a legalkalmasabbak a bajnoki címvédő kispadjára. Büszkék vagyunk arra, hogy ismét egy NB I-es csapatnak adtunk vezetőedzőt” – így Várhidi Péter, az SZTK sportigazgatója.

EDZŐVÁLTÁSOK A 2015–2016-OS SZEZONBAN
2015. augusztus 19.
Videoton: Bernard Casoni (francia) helyett ideiglenesen Pető Tamás
2015. október 6.
Videoton: a megbízott edző Pető Tamás helyett Horváth Ferenc

 

2020.06.01 17:12:20

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A majd' hét év után búcsúzó tréner exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak: elképzelhetetlennek tartja az NB II-es Újpestet.

2020.05.31 11:32:44

Labdarúgó NB I B. J.

Egy-egy góllal egy-egy pont, sem a felcsúti csapat, sem a címvédő nem lett a forduló nagy nyertese.

2020.05.31 11:27:58

Labdarúgó NB I NAGY-PÁL TAMÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A kispestiek 25 percet emberhátrányban játszottak, Szendrei Norbert nagy góllal tette le a névjegyét.

2020.05.30 20:26:47

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi bajnokságban született történelmi eredmény.

2020.05.30 20:22:40

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hiszen a néző nélküli futballnak rossz az üzenete: nem a szórakoztatást szolgálja, hanem a bevételek biztosítását, egy-két száz ember megélhetését.