nemzetisport.hu 2015.10.05 12:55 Frissítve: 2015.10.05 13:51

Vidi: a játékosok beszéltek az elnökkel – nem Pintér lesz az edző

Információnk szerint a Puskás AFC elleni győztes (3–2) bajnokit követően a Videoton játékosai még szombat este egyeztettek a fehérvári klub vezetőivel – köztük Garancsi István tulajdonossal – a vezetőedzői poszt egyik várományosának tekinthető Pintér Attiláról. Úgy tudjuk, hogy a fehérvári futballisták jelezték fenntartásaikat a szakemberrel kapcsolatosan – a drukkerek ezt már megtették a találkozó alatt –, így a korábbi hírekkel ellentétben ma aligha jelentik be a Videotonnál az új vezetőedzőt.

Pintér Attila nem lesz a Videoton vezetőedzője (Fotó: NS-archív)

 

 

A múlt héten arról számolhattunk be, hogy Pintér az első számú jelölt a fehérvári kispadra, és az érintett felek már egyeztettek is egymással. A felcsútiak elleni hazai találkozón – mint arról ugyancsak hírt adtunk – a fehérvári drukkerek is Pintér kinevezése ellen foglaltak állást. Információink szerint a fehérvári klubvezetők – sok választásuk ezek után nem lévén – arra a következtetésre jutottak, hogy máshol keresik a megoldást: Pintér Attila nem lesz a Videoton vezetőedzője.

A szakember annak idején a Ferencváros bajnokcsapatától távozott belső nyomásra: a játékosok petíciót fogalmaztak meg, amelyben arról tájékoztatták a klubvezetőket, hogy a jövőben nem kívánnak együtt dolgozni Pintér Attilával.

Pintér mellett képben van (volt?) még jelöltként Bódog Tamás – a Mezey-féle fehérvári bajnokcsapat pályaedzője – és Egervári Sándor is. A volt szövetségi kapitányról azonban köztudott, hogy szezon közben nem szívesen vesz át csapatot és vállal beugró szerepet, ehhez az elvéhez tudomásunk szerint most is ragaszkodik. Úgy tudjuk, hogy a bajnokság végéig magyar tréner irányítja majd a fehérváriakat, akikhez csak a nyáron érkezik külföldi tréner.

A Videotont jelenleg megbízott vezetőedzőként irányító Pető Tamásnak nincs pro licences végzettsége, az NB I-es feltételeknek ebből a szempontból Disztl László felel meg, aki az NB III Nyugati csoportjában éllovas második csapat szakmai munkájáért felel.

2020.03.30 21:22:19

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

2020.03.29 23:36:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Amit ezen a mérkőzésen látni lehetett, az felülmúlta minden néző várakozását.”

2020.03.29 14:45:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Egy pillanatra meg lehet állni, de még várnék a visszatekintéssel.”

2020.03.27 16:29:43

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A nehéz időkben a korábbi válogatott középpályás Pécelen igyekszik magát hasznossá tenni.