Videoton: Garancsi szerint nem kell mindenben egyetérteniük Mezeyvel

Vágólapra másolva!
2011.02.26. 15:42
Garancsi István, a labdarúgó NB I tabelláját vezető Videoton tulajdonosa úgy véli, nem tragédia, ha bizonyos eseteket ő és Mezey György vezetőedző eltérően ítél meg; a fontos az, hogy mindketten végzik a maguk munkáját az áhított bajnoki cím megszerzése érdekében – olvasható a Fejér Megyei Hírlap honlapján megjelent interjúban.

„Szeretném leszögezni: a klub vezetésének és nekem is töretlen a bizalmam a Mezey György által végzett szakmai munka iránt. Hiszem, hogy munkájának gyümölcseként a Vidi megszerzi az első bajnoki címét" – idézi az fmh.hu Garancsi Istvánt, aki a napvilágra került „különvéleményekről" a következőket mondta.fmh.hu Garancsi Istvánt, aki a napvilágra került „különvéleményekről" a következőket mondta.

„Ez akár még rendjén is lehet. A brazil csatár (César) leigazolását... hozom elő ismét példának. Természetes dolog, ha ezt másként éli meg a tulajdonos, és másként a jobb szereplés első számú felelőse... Vujovics esetében viszont elismerem, hibázott az ügyvezetés az átigazolás kommunikálásában. De mentség legyen, hogy villámgyorsan kellett dönteni. Tény, hogy a mestert és a csapatot pontatlanul tájékoztattuk, a honlapunkra is rossz pillanatban, szerencsétlen fényképpel került fel a hír. Ez félreértésekre adott okot, ám megbeszéltük, és levontuk a tanulságot."

Szóba került a téli igazolások elmaradása is. Mezey György a Nemzeti Sport február 23-i számában arról beszélt, szerinte „négy-öt futballistával meg kellett volna erősíteni az állományt", de a keret kialakítását nem ő, hanem Garancsi István irányítja. Ezzel kapcsolatban Garancsi a következőket mondta az fmh-nak:

„A Videoton FC kerete az évek alatt Mezey György szisztematikus építkezésével alakult ki, és lett az egyik legerősebb az országban. Úgy ítéltük meg, kizárólag abban az esetben igazolunk új futballistát, ha ez egyrészt azonnali erősítést jelent, másrészt az új játékos az emberi tulajdonságai alapján jól illeszkedik a többiek közé. Ilyen lett volna César, akit szerettünk volna megszerezni, de a brazil fél infrastrukturális lemaradása és az ügyben szereplő ügynökök fura elképzelései miatt ez nem sikerült."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik