Videoton: ezt mondja Casoniról korábbi magyar kollégája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.28. 12:14
null
Farkas Attila (Fotó: AJ Auxerre)
Farkas Attila évek óta a francia Auxerre kapusedzője, ezekben a napokban éppen a Francia Kupa szombati döntőjére készül csapatával – az ellenfél a Paris Saint-Germain lesz –, de készséggel megosztotta véleményét a Nemzeti Sport Online-nal, amikor a Videoton leendő edzőjeként emlegetett Bernard Casoniról, korábbi főnökéről kérdeztük.

„Bernard Casonit jó edzőnek és nagyon jó embernek ismertem meg, ha éppen munka nélkül lennék, és ha hívna, gondolkodás nélkül együtt dolgoznék vele bármikor, bárhol” – summázta véleményét az évtizedek óta Franciaországban élő, az Auxerre-rel szerződésben álló, a klubjánál magát jól érző, ezért most Magyarországra biztosan nem igazoló Farkas Attila.

Bernard Casoni 2012 decemberében lett a nagy múltú, azonban manapság csak a francia másodosztályban szereplő Auxerre vezetőedzője, és bár 2014 tavaszán nem saját elhatározásából távozott, a stábjában kapusedzőként dolgozó Farkas Attila szerint nem végzett rossz munkát a korábbi bajnokcsapatnál.

„Nagyszerű játékos volt, és edzőként is igazi csapatember. Bár ő volt a vezetőedző, a stáb minden tagjának véleményét meghallgatta és megfontolta – jellemezte korábbi főnökét a magyar tréner. – Nehéz időszakunk volt tavaly tavasszal, elment tőlünk az azóta már a francia válogatottba is meghívott támadó, Paul-Georges N'tep, hiányoztak a góljai, el-elmaradoztak a jó eredmények, kellemetlen pozícióban álltunk a tabellán, elnökváltás is történt a klubnál, ilyen körülmények között nem volt meglepő az edzőváltás. De a búcsúvacsorája jól mutatta, hogy Casoni nagyon sok barátot szerzett itt, a szurkolók is megkedvelték.”

S hogy milyen habitusú a Marseille korábbi BL-győztes védője?

„Egyenes és jó ember, akivel ha egyszer barátságot kötsz, az jó eséllyel mindörökké tart. Fontosnak tartja az adott szót, amit megígér, azt tűzön-vízen keresztül igyekszik betartani, de ezt elvárja a másik féltől is. Arab csapatainál éppen az volt a gond, hogy bár szabad kezet ígértek neki, idővel mindig beleszóltak az összeállításba, meg akarták mondani neki, mi hogyan legyen. Az ilyesmiben nem partner.”

Farkas Attila nem titkolta, tartja a kapcsolatot Casonival és korábbi auxerre-i segítőjével, Rodolphe Duvernet erőnléti edzővel.

„Rodolphe nemrégiben meg is kérdezte, milyen viszonyok jellemzik a magyar futballt, lehet-e nyugodtan tervezve, a szakmára összpontosítva dolgozni. Nincs tudomásom arról, hogy végül kaptak-e szerződési ajánlatot a Videotontól, ám ha igen, és ott folytatják, én nagyon fogok drukkolni nekik.”

Mint ismert, információnk szerint a bajnoki cím megszerzése ellenére sem biztos, hogy élő szerződése dacára Joan Carrillo marad a Videoton vezetőedzője – állítólag a Hajduk Split szívesen látná a spanyol szakembert –, mert a székesfehérváriak felvették a kapcsolatot Bernard Casonival, aki a napokban aláírhatja kétéves szerződését.

A közös auxerre-i idők: Farkas Attila mutat, Bernard Casoni (jobbra) figyel (Fotó: AJ Auxerre)
A közös auxerre-i idők: Farkas Attila mutat, Bernard Casoni (jobbra) figyel (Fotó: AJ Auxerre)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik