Videoton: Erwin Koemant is beajánlották a fehérváriaknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.19. 17:46
A Nemzeti Sport Online Hollandiából származó értesülései szerint a korábbi magyar szövetségi kapitányt, Erwin Koemant is beajánlották az edzőt kereső Videotonnak.

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy a Videotonnál egy közel 40 nevet tartalmazó listát állítottak össze a vezetők, melyen azok a szakemberek szerepelnek, akik pótolhatják a nyártól a távozó José Gomes vezetőedzőt.

Úgy tudjuk, az elsősorban külföldi edzőket tartalmazó lista az előző hetekben fokozatosan szűkült. Lekerült róla például az olasz Gennaro Gattuso, akivel nem tudtak megállapodni a fehérvári elöljárók. Gattuso az olasz sajtóban arra utalt, hogy a Videoton vezetői nem biztosították volna számára azokat a játékosokat, akikre szüksége lett volna a bajnoki címhez. Ugyanakkor Fehérvárról azt az információt kaptuk, hogy a klub vezetőit sem győzte meg az olasz edző arról, hogy hosszú távon is Fehérváron képzelné el a jövőjét. Márpedig a Videotonnál minimum kétéves szerződést kötnének az új szakemberrel.

Különböző kapcsolatok révén számos edzőt beajánlottak már a Videotonnak. Úgy tudjuk, hogy köztük van a korábbi magyar szövetségi kapitány, a holland Erwin Koeman is, aki a szezon végével távozik a holland Waalwijktól.

A Videoton negyvenes listája idő közben öt fősre szűkült, de az 52 éves Koeman neve továbbra is benne lehet a kalapban, bár azt egyelőre nehéz lenne megmondani, hogy mekkora az esélye a fehérvári szerepvállalásának.

A Videotonnál elsősorban fiatal, ambiciózus trénerben gondolkodnak, amilyen Paulo Sousa volt, vagy amilyennek Gennaro Gattusót is tartják. Ám kérdés, hogy a fiatal, feltörekvő edzők hajlandóak-e minimum két évre elkötelezni magukat Magyarország mellett, vagy az első adandó alkalommal, egy jobb ajánlat esetén továbbállnak.

Ráadásul a Videoton vonzerejét jelentősen csökkentheti, hogy a tegnapi mezőkövesdi pontvesztés után, jelen állás szerint nem indulhat az együttes a következő szezonban a nemzetközi porondon.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik