Videoton: elkezdődött a Sóstói Stadion építése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.24. 00:47
null
Az új stadion 2017–2018 fordulójára épülhet fel (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/2016/11/23/elkezdodott-a-sostoi-stadion-epitese-atadtak-a-munkateruletet.html">vidi.hu</a>)
Szerda reggel elkezdődött a Sóstói Stadion építése – adta hírül a Videoton labdarúgócsapatának honlapja.

 

A közbeszerzésen nyertes Sóstó Konzorciumnak 14 hónap áll rendelkezésére, hogy elvégezze a munkát, így a tervezett határidőre, 2017–2018 fordulójára felépülhet az új stadion – olvasható a vidi.hu-n.

„Horváth László, a Sóstó Konzorcium projektvezetője kiemelte, az első szakaszban – amely az időjárástól függően két-két és fél hónapot vehet igénybe – a meglévő épület további bontási munkálatait, valamint az új lelátó karéj földmunkáit és a mélyalapozást végzik el. Ezt követően kezdődik a monolit és az előregyártott vasbeton szerkezetek kivitelezése. A stadionépítés 12.9 milliárd forintból valósul meg, amelynek költségei tervezéssel, műszaki ellenőrzéssel, területvásárlással és a környezet rendezésével együtt 14.3 milliárd forintot tesznek ki. A Sóstói Stadion – a stadionra és a környezetére fordított költségeket is beleszámítva – 3200 euró/szék összegből épül meg. A beruházást teljesen állami forrásból kívánja a város megvalósítani. Az építkezésre legfeljebb 14 hónap áll rendelkezésre, hogy az új stadion 2017–2018 fordulójára elkészüljön” – áll a Székesfehérvár polgármesteri hivatala által kiadott közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik