Videoton: Boldogan igazoltam Fehérvárra – Rudolf Gergely

Vágólapra másolva!
2015.07.24. 15:09
null
Burcsa Győző klubigazgató és Rudolf Gergely (Fotó: vidi.hu)
Mint azt a Nemzeti Sport Online elsőként előre jelezte, a legutóbb a Győri ETO labdarúgócsapatában játszó Rudolf Gergely kétéves szerződést írt alá a Videoton FC-vel. A hírt – amelyet a játékosnak az átigazolási procedúra során jogi segítséget nyújtó Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) már csütörtökön bejelentett – pénteken erősítette meg hivatalos honlapján a labdarúgó NB I bajnoki címvédője.

 

„Nagyon örültem, hogy megkeresett a Vidi, boldogan igazoltam Fehérvárra – idézi a vidi.hu Rudolf Gergelyt. – Tisztában vagyok a csapat eredményeivel, remélem, legalább olyan sikeres évet zárhatunk majd, mint legutóbb, és ebből tevékenyen kiveszem majd a részem. Ráadásul a Bajnokok Ligájában is versenyben van a csapat, remek lenne újra a legrangosabb nemzetközi kupában csoportkörbe kerülni. Persze ha »csak« az Európa-liga csoportkörébe jutnánk, akkor sem lennék szomorú. Jó játékosok alkotják a keretet, akik közül sokat ismerek akár a válogatottból, akár Győrből. Úgy gondolom, nem lesz probléma a beilleszkedéssel.”

„Rudolf Gergely rendkívül képzett játékos, aki olyan dolgokat tud a labdával, amit az NB I-ben csak kevesen. Remélem, nálunk is bizonyítja tudását, és ha így lesz, ismét megmutathatja, hogy Magyarország egyik legjobb játékosa. Kívánom neki, hogy olyan teljesítményt nyújtson a Vidiben, amivel a válogatottba is újra bekerülhet. Megszerzésével újabb lépést tettünk abba az irányba, hogy meg tudjunk felelni az MLSZ által kidolgozott irányelveknek a magyar és légiós játékosok arányát illetően” – fűzte hozzá Burcsa Győző klubigazgató.

Az 1985. március 9-én született Rudolf Gergely Nyíregyházán nőtt fel és ott is kezdett el futballozni – eleveníti fel a támadó pályafutását a fehérváriak honlapja. – Tizennégy évesen került a francia AS Nancyhoz, amelyben a korosztályos együttesek után a felnőttek között játszott. 2007-ben tért haza a Debrecenhez, amellyel 2009-ben a Bajnokok Ligája csoportkörébe is bejutott. 2010 és 2012 között az olasz Genoa játékosa volt, szerepelt kölcsönben a szintén olasz Bari és a görög Panathinaikosz gárdáinál is. A 2012–2013-as szezont Diósgyőrben, az elmúlt két idényt a Győri ETO-nál töltötte. A magyar válogatottban 28 meccsen tízszer volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik