Videoton: az ütemtervnek megfelelően halad a stadionépítés – képek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.07. 09:12
null
Az ütemtervnek megfelelően halad a stadionépítés (Fotók: Twitter)
Az új Sóstói Stadion november végén indult építési munkálatainak első üteme a végéhez közeledik – írja a Videoton labdarúgócsapatának hivatalos oldala.

 

Az építkezésnek kedvezőtlen januári időjárás ellenére is sikerül tartania a meghatározott ütemtervet a stadionépítést kivitelező Sóstó Konzorciumnak.

„A meglévő és megmaradó főépület belső bontási munkálatai elkészültek, az innen származó beton teljes egészében ledarálásra és újrahasznosításra kerül. Jelenleg folyamatban van a külső vasbeton szerkezetek bontása, ami február végéig befejeződik. Az új lelátókaréj előkészítő földmunkái elkészültek, míg a mélyalapozási munkák 75 százalékos készültségűek, és megkezdődött a síkalapok betonozása, ez utóbbi munkát jelenleg védősátorban végzik a szakemberek. Az első szakaszban 12000 köbméter föld már visszatöltésre került, ugyanakkor a mélyalapozás során is kiszedtünk 4500-5000 köbméter földet. Az alapozásba eddig körülbelül 3000 köbméter beton ment bele. A stadionnál folyamatosan 120-140 ember dolgozik, a mélyalapozást pedig egy négy gépből álló géplánc végzi” – mondta Horváth László, a Sóstó Konzorcium projektvezetője.

A közbeszerzésen nyertes Sóstó Konzorciumnak 14 hónap áll rendelkezésére, hogy elvégezze a munkát, így a tervezett határidőre, 2017–2018 fordulójára felépülhet az új stadion.

 

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik