nemzetisport.hu 2017.06.06 20:52 Frissítve: 2017.06.06 20:53

Videoton: Az eredmények nem maguktól jönnek – Nikolics

A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton újonnan kinevezett vezetőedzője, Marko Nikolics hosszabb interjút adott a klub hivatalos honlapjának. A szerb tréner beszélt többek között filozófiájáról, a fehérváriak keretéről és az általa preferált taktikai elemekről is.

 

 

Úgy gondolom, hogy jó csapatunk van, amely képes megnyerni a magyar bajnokságot. Egy jól szervezett klubot ismertem meg eddig, a keret nagyon erős, vannak rutinos és fiatal játékosok is, biztos nagy lesz a versenyhelyzet a csapatbakerülésért. Azért dolgozunk majd, hogy sikeresebb legyen a klub, mint az elmúlt szezonokban. Tudom, hogy épül az új stadion, ez is fontos dolog egy klub életében, örülök, hogy ennek a fejlődési folyamatnak én is a részese lehetek. Viszont, azt se felejtsük el, hogy az eredmények nem maguktól jönnek, mindenkinek az első naptól kezdve az utolsóig keményen kell dolgoznia ahhoz, hogy sikeresek legyünk!" – idézi a vidi.hu Marko Nikolicsot, aki taktikai elképzeléseiről is beszélt.

Annak a csapatnak, amely nyerni szeretne, a játék minden elemében stabilitásra van szüksége. Tudnunk kell, hogyan építjük fel a támadást, hogyan szervezzük meg a játékot, hogyan megyünk át védekezésből támadásba, hogyan fejezzük be az akciókat, hogyan kezdjük el a letámadást, ha elveszítettük a labdát. Tudnunk kell levédekeznünk a különböző területeket, tudnunk kell, hogyan védekezünk a tizenhatoson belül, jól kell kihasználnunk a pontrúgásokat. Ha ezekből valami hiányzik, akkor nem vagyunk komoly csapat. A komoly csapatok stabilan futballoznak. Mindenki szereti mondogatni, hogy támadófocit szeretne játszani. Oké, ez elméletben jól hangzik. De mi van mögötte? Én is szeretnék minden meccsen 6-0-ra nyerni. Ha lehetséges, persze, rúgjunk sok gólt és ne kapjunk egyet se. De ez nem ilyen egyszerű, lényeg, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az előbb felsorolt dolgok között és sikeresek legyünk."

A teljes interjút ide kattintva tekinthetik meg.

2020.10.20 09:28:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Balogh magára talált a Honvédban. Cseri szerint hiba lenne temetni a Mezőkövesdet. Hahn négygólos, nem öt.

2020.10.18 14:09:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Márton Gábor csapata három perc alatt fordított, de nem tudta megtartani az előnyét.

2020.10.18 13:50:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata küzdelmes meccsen győzte le 3–1-re a ZTE-t.

2020.10.17 14:23:25

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Nem lehetett gólt lőni a kék-fehérek parádézó kapusának, Mijatovicsnak.

2020.10.17 14:15:31

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Egygólos meccset játszott az Újpest, amely annak örülhet, hogy megszerezte az első hazai sikerét, annak már kevésbé, ahogy a helyzeteivel bánt.