Videoton: aláírt a támadó, kölcsönbe érkezett – hivatalos

Vágólapra másolva!
2016.01.18. 18:32
null
Tischler Patrik kölcsönbe került a Videotonhoz (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/2016/01/18/tischler-patrik-kolcsonben-a-vidiben-folytatja.html" target="_blank">vidi.hu</a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton a hivatalos honlapján erősítette meg a Nemzeti Sport Online korábbi értesülését, miszerint kölcsönvette a Puskás Akadémia csatárát, Tischler Patrikot. A 24 esztendős, korosztályos válogatott támadó a szezon végéig írt alá a székesfehérvári csapathoz.

 

A Videoton tavaly nyár óta kereste a Legia Warszawába szerződő Nikolics Nemanja lehetséges utódját. Az őszi szezonra még nem sikerült megtalálni az ideális megoldást, hiába volt több jelöltje is a klubnak. Kovács Zoltán sportigazgató már decemberben arról beszélt, hogy a végleges megoldást a téli átigazolási időszakban szeretnék megtalálni.

Információink szerint ezúttal is több kiszemeltje volt a fehérváriaknak, például a kameruni Léandre Tawamba vagy a macedón Ilija Nesztorovszki. Miután azonban egyik külföldi játékos sem érkezett, a magyar piacról jött az új csatár, méghozzá a Puskás Akadémiától kölcsönbe Tischler Patrik.

A székesfehérvári és a felcsúti klub megállapodása értelmében Tischler vasárnap óta a Videotonnal készül, amely jelenleg Spanyolországban edzőtáborozik.

A korábban az MTK-ban is játszó, az NB I-ben 138 meccsen 47 gólt számláló Tischler az ősszel csak háromszor volt eredményes a PAFC-ban, és érkezett a posztjára Debrecenből a holland Geoffrey Castillion, így nem meglepő, hogy a felcsútiak kölcsönadják a csatárt kereső Videotonnak, amellyel köztudottan szoros kapcsolatot ápolnak.

Tischler iránt az Újpest is érdeklődött, de a játékos a főváros helyett Fehérváron folytatja pályafutását.

„Nagyon örülök, hogy ilyen nagy klubhoz tudtam igazolni! A célom, hogy érmet szerezzünk a bajnokság végén, a Magyar Kupában pedig minél tovább jussunk, úgy érzem, ehhez minden feltétel adott Fehérváron. Természetesen gólokkal szeretném segíteni a csapatot. Nem lesz egyszerű dolgom, hiszen remek játékosok alkotják a Vidi keretét, de azon leszek, hogy megmutassam a szakmai stábnak, hogy a kezdőcsapatban van a helyem. Az elmúlt egy-két napban nagyon pozitívak a tapasztalataim a Vidinél folyó munkáról, és mindenki nagyon barátságosan fogadott az edzőtáborban” – mondta a vidi.hu-nak Tischler Patrik.

„Egy még mindig fiatal, remek statisztikával és átlagon felüli gólérzékenységgel megáldott támadó érkezik Tischler Patrik személyében. Egyelőre csak kölcsönben jön hozzánk, de remélem, hogy a teljesítményével bizonyítja azt, hogy a Vidinek akár hosszú távú megoldást is jelenthet. Ezúton is köszönjük a Puskás Akadémia FC-nek, hogy hozzájárultak ahhoz, nálunk folytassa. Egy erős csapatban, mint a Videotonban, biztos vagyok benne, hogy megmutatja, milyen lehetőségek rejlenek benne” – nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők: Tischler Patrik (Puskás AFC)
Kölcsönből visszatérők:
Horváth Tamás (Puskás AFC)
Az utánpótlásból felkerültek:
Paudits Patrik
Kiszemeltek:Léandre Tawamba (kameruni, Zlaté Moravce – Szlovákia)
Távozók: Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – szabadon igazolhatóként), Mirko Ivanovszki (macedón, szabadon igazolható, érdeklődik iránta: Dinamo Bucuresti – Románia)
Kölcsönbe távozók: Horváth Tamás (Mezőkövesd, kölcsönbe), Filip Pajovics (szerb, Puskás AFC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Baksa Dénes (Siófok), Bognár Bence (Siófok), Gábor Péter (Siófok), Kleinheisler László (Ferencváros, Istanbul Basaksehir – Törökország, Legia Warszawa, Podbeskidzie Bielsko-Biala, Slask Wroclaw – Lengyelország, Werder Bremen – Németország, próbajáték), Lang Ádám, Alhassane Soumah (guineai, Mantova FC – Olaszország), Szekeres Adrián (Gyirmót, Mezőkövesd), Dinko Trebotic (horvát, Bnei Jehuda – Izrael, RNK Split – Horvátország)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIÁNÁL
Érkezők: Forró Gyula (Újpest), Zsidai László (DVSC)
Kölcsönbe érkezők: Geoffrey Castillion (holland, DVSC), Karol Mészáros (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia),Filip Pajovics (szerb, Videoton)
Kölcsönből visszatérők:Vaszicsku Gergő (Csákvár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Erdei András, Lipcsei Ádám, Péter Bence, Tóth Balázs
Kiszemeltek: Holman Dávid (FTC)
Távozók:
Kölcsönbe távozók: Pintér Bence (Csákvár), Spandler Csaba (Csákvár), Tischler Patrik (Videoton)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Horváth Tamás (Videoton, onnan Mezőkövesd, kölcsönbe)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik