Videoton: a Vasas mellett a DVSC-ből is érkezik középpályás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 07:05
null
Sós Bence a DVSC-től a Videotonhoz tart (Fotó: archív)
A bajnok Videoton megkezdte a nyári erősítéseket: szombaton beszámoltunk róla, hogy Berecz Zsombor érkezik a Vasastól, és értesüléseink szerint Sós Bencét is szerződtetik a fehérváriak a DVSC-től.

 

Amíg a legtöbb élvonalbeli csapatnál még javában tart a pihenő, Székesfehérváron pezseg az élet.

A Videotont csak a Honvéd előzte meg: a kispestiek kedden, a piros-kékek csütörtökön vágtak neki a felkészülésnek. A bajnokcsapat játékosai a szokásoknak megfelelően orvosi felméréssel indítottak, szombaton pedig már edzést vezényelt nekik a szerződését a minap egy évvel meghosszabbító, az új egyezség értelmében 2020-ig Fehérváron maradó Marko Nikolics.


Ha hatalmas változás nem is várható a keretben, érkezők és távozók is lesznek. A vidi.hu tájékoztatása szerint Anel Hadzic annak ellenére a gárdával kezdte el az alapozást, hogy a megállapodása június 30-án lejár. Úgy tudjuk, a 14-szeres bosnyák válogatott középpályást megtartaná a Videoton, a játékos is hajlik a maradásra, de az álláspontoknak még közeledniük kell egymáshoz. Az ugyanakkor borítékolható, hogy a tavaszi idényt Felcsúton kölcsönben töltő Ezekiel Henty máshol folytatja, s a klub engedélyével Lorentz Márton, Sejben Viktor, Zöldesi Illés, Szabó Bence és Bévárdi Zsombor is igazoltan hiányzik az edzésekről. Másként fogalmazva: megfelelő ajánlat esetén mehetnek.

Időközben, mint már jeleztük, eldőlt Bódi Ádám sorsa. A két éve a Debrecentől a Videotonhoz igazoló, ám a 2016–2017-es idényben mindössze tizenegy bajnokin pályára lépő középpályást tavaly augusztusban klubja egy esztendőre kölcsönadta a Lokinak, és most újabb megállapodás született a két egyesület vezetői között: a 27 éves futballista játékjoga végleg a DVSC tulajdonába került. A Nemzeti Sport értesülése szerint egy másik középpályás fordított utat járhat be: az eddigi 43 élvonalbeli fellépését a Debrecen, illetve a Mezőkövesd színeiben lejátszó Sós Bence napokon belül csatlakozhat a bajnokcsapathoz.


Csakúgy, mint Berecz Zsombor! A Vasas labdarúgójával kapcsolatban szombaton jeleztük, hogy a Vidit választotta. A hírek arról szóltak, hogy a Ferencváros is szívesen látja a soraiban, sőt a Bielefeld, valamint portugál együttesek érdeklődéséről is lehetett hallani, ám a Videoton lett a befutó.

A 22 éves, egyszeres válogatott középpályás így újdonsült társaival tarthat a hétfőn kezdődő, két hétig tartó ausztriai edzőtáborba. A tervek szerint abban a tizennégy napban öt gyakorlómeccset vív a Vidi, ellenfele lesz többek között a DAC is. Noha a pontos menetrend még nem ismert, az már biztos, hogy a dunaszerdahelyiek elleni mérkőzést június 26-án, kedden rendezik.

Berecz és Sós érkezését hivatalosan néhány napon belül jelentheti be a Videoton.

A Videoton játékosai Ausztriában értesülnek majd arról, melyik csapattal találkoznak a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. A sorsolást június 19-én tartják, a lehetséges vetélytársak között szerepel a szlovák bajnok Trnava (Nagyszombat) és a szlovén aranyérmes Olimpija Ljubljana is. Az első mérkőzést július 10-én vagy 11-én, a visszavágót 17-én vagy 18-án játsszák – mivel a Sóstói Stadion átadásával még néhány hetet várni kell, a magyar bajnok minden bizonnyal a felcsúti Pancho Arénában fogadja ellenfelét.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Bévárdi Zsombor (BFC Siófok, ?), Ezekiel Isoken Henty (nigériai, Puskás Akadémia, ?), Lencsés Balázs (ZTE FC, ?), Lorentz Márton (BFC Siófok, ?), Sejben Viktor (Csákvár, ?), Szabó Bence (Nyíregyháza Spartacus), Zöldesi Illés (Kisvárda, ?)
A második csapatból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek:Berecz Zsombor (Vasas), Hangya Szilveszter (Vasas), Sós Bence (DVSC)
Távozók: Bódi Ádám (DVSC – kölcsön után végleg), Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Wisla Kraków – Lengyelország)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Anel Hadzic (lejár a szerződése)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik