Videoton: Nikolics válaszolt az őt is kritizáló klubtulajnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.10. 07:57
null
Nikolics Nemanja reagált Garancsi István szavaira az interjúban (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A Videotontól távozó Nikolics Nemanja a Nemzeti Sportnak adott interjújában reagált Garancsi István klubtulajdonos tegnapi kritikájára. A válogatott támadó elmondta, Burcsa Győző klubigazgató csak egyéves szerződést kínált neki, de ez nem volt megfelelő, mivel ő hosszabb távra tervezett, és a napokban végül hároméves megállapodást írt alá a lengyel Legia Warszawával.

Garancsi István, a Videoton tulajdonosa az index.hu-nak nyilatkozva azt mondta, hogy amit Nikolics Nemanja kért az újabb aláírásáért, az a magyar fociban arányaiban olyan, mint amit Messi kér Spanyolországban, mind az anyagiakat, mind a szerződés hosszát tekintve.

„Ne kelljen már hősként ünnepelnünk, aki úgy játszhatott tavasszal konkurenciaharc nélkül, hogy nem velünk képzelte el a jövőt" – mondta a támadóról Garancsi István. Utalt arra is, hogy a klubtól a bajnoki cím megszerzése ellenére távozó spanyol edző, Joan Carrillo a tavasszal azok után is Nikolicsot szerepeltette az újonnan igazolt macedón válogatott Mirko Ivanovszki helyett, hogy a télen kiderült, a magyar válogatott támadó biztosan elmegy.

Nikolics Nemanja a Nemzeti Sportban reagált az elöljáró szavaira.

„A végén még mi, játékosok leszünk a hibásak azért, hogy megnyertük a bajnoki címet – kezdte Nikolics. – Én mindenesetre hálás vagyok a tulajdonosnak, hogy megfelelő feltételeket teremtett. Azt viszont nem értem, hogy az aranyérem megszerzése után miért kellene magyarázkodnom. Az volt az elvárás velünk szemben, hogy az élen végezzünk – az élen végeztünk. Úgy tűnik, ennek nem mindenki örül... Arról, hogy konkurenciaharc nélkül kerültem be a csapatba, csak annyit: Feczesin Róbert és Mirko Ivanovszki személyében két vetélytársam is volt. Az edző nem azért tett be a kezdőbe, mert Nikolics Nemanjának hívnak, hanem mert az edzéseken azt bizonyítottam, hogy a meccseken a pályán van a helyem, a meccseken pedig azt, hogy én vagyok a legjobb góllövő Magyarországon. De ennél többet most nem akarok mondani, mert szeretnék a finnországi selejtezőre koncentrálni, utána viszont készséggel állok rendelkezésre."

Nikolics az NS-ben megjelent interjúban azt is elmondta, hogy leginkább hálás a Videotonnál eltöltött időszakért, de azt nem értette, miért csak egyéves szerződést ajánlott neki Burcsa Győző sportigazgató.

„Öt és fél esztendőt töltöttem a Vidinél, egyik szezon szebb volt, mint a másik. Hálás vagyok annak a négy edzőnek, akivel a Videotonnál dolgozhattam, különösen Mezey Györgynek és Joan Carrillónak – mondta Nikolics. – Előbbinek azért, mert ő vitt Fehérvárra, ő adta meg nekem az esélyt, hogy megküzdjek életem nagy lehetőségéért, utóbbinak pedig azért, mert ő hozta ki belőlem a legtöbbet. Hálás vagyok a játékostársaimnak is, mert nélkülük nem vallhatnám magam kétszeres bajnoknak és háromszoros gólkirálynak. És persze hálás vagyok a szurkolóknak, mert jóban-rosszban mellettem álltak. Az már más lapra tartozik, hogy mindezek ellenére a sportigazgatóval nem tudtam megegyezni. Már novemberben jeleztem, hogy ha hosszabb távon számolnak velem, szívesen maradok akár pályafutásom végéig is, ő azonban egyéves szerződést ajánlott. Nem volt benne logika, maradjunk ennyiben."

A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN NIKOLICS ELMONDJA, MIT VÁR A VARSÓI LÉGIÓSKODÁSTÓL, HOGY MELY ORSZÁGOKBÓL VOLTAK MÉG AJÁNLATAI, ÉS HOGY MILYEN ÉRZÉSEKKEL KÉSZÜL A FINNEK ELLENI EB-SELEJTEZŐRE – A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik