Videoton: a klubelnök először szólalt meg Kleinheisler-ügyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.08. 14:21
Garancsi István, a Videoton elnöke először beszélt Kleinheisler Lászlóról azóta, hogy a székesfehérváriak keretéhez tartozó, de a klubban ebben az idényben egyáltalán nem játszó középpályás az Eb-pótselejtezőn gólt szerzett. Az elöljáró egy rádióműsorban a stadionépítésről és az edzőkérdésről is szólt.

„Kleinheisler Lászlónak megvolt rá a lehetősége, hogy bejátssza magát a Videotonba. Ő úgy döntött, hogy nem hosszabbít, az edzőnek pedig döntenie kell: olyan játékost tesz be a csapatba, akiről tudja, hogy menni akar és nem számolhat vele hosszú távon, vagy olyat, aki a jövő szempontjából is értékes. Laci megtehette volna a nyáron, hogy elmegy, de nem történt így. Ez az ő döntése volt – mondta Garancsi István a középpályásról a Trend FM péntek reggeli műsorában. – Amióta behívták a válogatottba és Norvégiában gólt szerzett, nap mint nap kapom a kritikákat az MLSZ elnökségében is, miért nem játszik nálunk. Utólag könnyű ezt felhozni, de erre csak azt tudom mondani, tessék venni egy focicsapatot, megteremteni az anyagi lehetőségeket, és akkor mindenki úgy dönt, ahogy jónak látja."az edzőnek pedig döntenie kell: olyan játékost tesz be a csapatba, akiről tudja, hogy menni akar és nem számolhat vele hosszú távon, vagy olyat, aki a jövő szempontjából is értékes. Laci megtehette volna a nyáron, hogy elmegy, de nem történt így. Ez az ő döntése volt – mondta Garancsi István a középpályásról a Trend FM péntek reggeli műsorában. – Amióta behívták a válogatottba és Norvégiában gólt szerzett, nap mint nap kapom a kritikákat az MLSZ elnökségében is, miért nem játszik nálunk. Utólag könnyű ezt felhozni, de erre csak azt tudom mondani, tessék venni egy focicsapatot, megteremteni az anyagi lehetőségeket, és akkor mindenki úgy dönt, ahogy jónak látja."

Garancsi István megerősítette, hogy Horváth Ferenccel egyelőre a szezon végéig számol a Videoton, amely továbbra is keresi a megfelelő külföldi trénert.

Horváth Ferenc szerződése az idény végéig szól, külföldi edzőben gondolkozunk, májusban kiderül, merre tovább. Nem könnyű idehozni megfelelően motivált külföldi edzőket. Olyanokra számíthatunk, akik ugródeszkát keresnek a nemzetközi karrier felé, ilyen volt Paulo Sousa is. A jó Eb-szereplés nagy segítségünkre lehet, csábítóbbá teheti a magyar klubokat is."

A tulajdonos elmondta, a legszebb emléke a Trabzonspor elleni Európa-liga-párharc volt 2012 nyaráról. Az interjúban szóba került Sousa távozása is.

„A magyar közvélemény máig nem érti, miért ment el Paulo Sousa. Pedig többször elmondtuk, hogy családi problémája volt, emiatt nem maradt. Ha nem megy el decemberben, elment volna fél év múlva – mondta az elöljáró. – Ő segített nekünk, mi segítettünk neki. Visszatette a Vidit a nemzetközi foci térképére, míg az ő karrierjében új lehetőségek nyíltak."

Garancsi István a Videoton új stadionjának építéséről is beszámolt.

„A stadion bontása az eredeti ütemtervnek megfelelően alakul, március végére, április elejére végeznek vele – mondta Garancsi. – Semmilyen szempontból nem hasonlít a Fradi stadionjára, kisebb és puritánabb lesz, 13-14 ezer néző befogadására alkalmas. Nem lesz ideális, én kisebb stadiont építettem volna. Az elmúlt nyolc év nézőszámai alapján az ideális méret 10-11 ezer néző lett volna, ez a város ezt bírta volna el. Megköti a kezünket, hogy a főépület megmarad, erre kellett ráépíteni a koncepciót."

„Egy Videoton–Paks meccsen sohasem lesz telt ház, ahhoz nemzetközi kupameccs kell, ahogy Paulo Sousa idejében is láthattuk az Európa-liga csoportkörével. Az új stadion kényelmi szolgáltatásainak köszönhetően várakozásaink szerint 5-6 ezer nézőre feltornázhatjuk az ártagos nézőszámot. Ebben benne van a négy-öt rangadó is, ami megdobja a jegyeladásokat" – mondta Garancsi.

A klubelnök szerint a Videotonba befektetett pénze akkor térülne meg, ha a csapat visszakerülne az európai porondra, és néhány évig állandó szereplője lenne a csoportkörnek. Anyagi hasznot így sem húzna belőle.

„Állandó Európa-liga-szerepléssel megtérülne a befektetett pénz. Ez két-három évet jelent, akár egy BL-csoportkörrel kiegészítve. A játékosok értéke is megsokszorozódna, nézzük csak meg »Scholest«, akiről a válogatottba hívása és a fantasztikus gólja előtt senki sem kérdezte egy szóval sem, hogy miért nem játszik a Videotonban. Nem lehet mindent visszahozni, de a jövőt megalapozná. Más struktúrát lehetne kialakítani. Sportklubból nem lehet kiszállni nyereséggel, nagyon ritka a kivétel" – mondta Garancsi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik