HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.07.15 18:36 Frissítve: 2015.07.15 18:52

Videoton: a Juventustól szerződtettek csatárt – hivatalos

A Videoton bejelentette, hogy egy évre kölcsönvette a Juventustól a 19 éves Alhassane Soumah csatárt.

Bemutatták a Guineában született fiatal csatárt (Fotó: vidi.hu)

Soumah 1996. március 2-án született Guinea fővárosában, Conakryban, a Juve figyelmét az alacsonyabb osztályú Santarcangelóban játszva hívta fel magára. A torinóiaktól 2013 nyarán kapott szerződést, a Juve Primavera-csapatában a Bajnokok Ligája ifi változatában 2013 őszén hat mérkőzésen négy gólt szerzett, míg a legutóbbi idényben négy találkozón egyszer volt eredményes a sorozatban.

Az előző félévet kölcsönben a Cesena Primaverában töltő játékosról július elején azt írta a tuttomercatoweb.com, hogy már megegyezett a két klub a kölcsönadásról. Pár nappal később hírbe hozták a Santarcangelóval is, de a klub sportigazgatója azt mondta, már biztos, hogy a Vidiben köt ki a guineai.

„Nemrég érkeztem Magyarországra, így túlságosan mély ismereteim még nincsenek, de azzal természetesen tisztában vagyok, hogy a Vidi az ország egyik legjobb klubja, és hogy az előző szezonban bajnok címet szerzett. Az ifjúsági Bajnokok Ligájában már volt alkalmam szerepelni, és szeretnék mielőbb a valódi BL-ben is bemutatkozni. Remek helyre kerültem, ahol minden adott a további fejlődésemhez, immár felnőtt szinten. Remélem, hogy megkapom a lehetőséget a bizonyításra és élni is tudok majd vele" – idézi a vidi.hu Soumah-t, aki a 27-ers mezt kapja meg a Sóstói Stadionban.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Koltai Tamás (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Lang Ádám (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Pátkai Máté (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők: Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC)

Kölcsönből visszatérők: Hudák Martin (PAFC, ?), Kleinheisler László (PAFC), Papp Máté (Dunaújváros, ?), Szekeres Adrián (Dunaújváros), Tar Zsolt (PAFC, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:
Gábor Péter

Kiszemeltek: –

Távozók: Juan Calatayud (spanyol, Atlético de Kolkata – India), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Szofian Sakla (marokkói, szabadon igazolható), Sándor György (szabadon igazolható, érdeklődnek iránt: PAFC), Stopira (zöld-foki-szigeteki, szabadon igazolható; érdeklődnek iránta: Hajduk Split – Horvátország), Tóth Balázs (PAFC-kölcsön után visszavonult)

Kölcsönbe távozók: Horváth Tamás (PAFC), Tomás Tujvel (szlovák, kecskeméti kölcsön után DAC – Dunaszerdahely, Szlovákia), Zsótér Donát (felcsúti kölcsön után ismét PAFC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Barcsay Márk (PAFC, ?)

Távozhatnak: Álvaro Brachi (spanyol), Szekeres Adrián

 

2019.02.19 21:21:12

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Minden különösebb felhajtás nélkül járták a pályákat, figyelték a kölyköket.

2019.02.19 21:15:17

Labdarúgó NB I BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Csakhogy akinek a történetéből városi legenda lesz, a nadrágjából divat, a pályafutásából meg példa, annak nemcsak arra kell odafigyelnie, hogy mit tesz, hanem arra is, meddig.

2019.02.18 21:18:24

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A Fradinak lőtt ollózós gólja megvillantotta az ismerős varázst.

2019.02.18 09:29:21

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Játékosszeretők, óbudai verőlegények és a sportág ősi hangszerének eredete Pluhár István öltözői dalgyűjteményében.