HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.05.27 12:56 Frissítve: 2016.05.27 13:16

Videoton: a DVTK-tól érkező támadó aláírt – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben második helyen végző Videoton hivatalos oldalán jelentette be, hogy két évre szerződtette Barczi Dávidot.

 

Barczi Dávid aláírt (Fotó: vidi.hu)

Korábban megírtuk, hogy az előző idényben 32 NB I-es bajnokin négy gólt szerző játékos felbontja június 30-ig szóló megállapodását a DVTK-val, és információink szerint a Videotonhoz szerződik. Ezt csütörtökön a diósgyőri klub megerősítette.

„Mivel a szerződése a jövő hónap végén lejárt volna, és oda megy, ahová csak akar, maradni pedig nem akart, partnerek voltunk abban, hogy egy hónappal lerövidítsük a szerződését. Így nekünk egy hónappal kevesebb bért kell fizetnünk neki, ő pedig akadály nélkül megkezdheti a felkészülést az új csapatával júniusban" – mondta akkor Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója.

Pénteken a Videoton a hivatalos oldalán jelentette be, hogy két évre szerződtette Barczi Dávidot. A támadó hétfőn csatlakozik a székesfehérváriakhoz.

„Nagyon vonzó volt számomra, hogy olyan klubhoz igazolhatok, amely olyan célokért szeretne küzdeni, mint az Európa-liga csoportköre vagy a bajnoki cím. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nagy harcok lesznek a csapatba kerülését – ezt Kovács Zoltán korrekt módon el is mondta a beszélgetéseink elején. Egy ilyen célokra hajtó csapatnál ez a normális, hogy bő a keret és nagy a verseny a kezdőhelyekért. Kellő önbizalmat adhat nekem most az, hogy a Vidinél folytathatom a pályafutásomat, nagy lépés lehet ez számomra. Maximális koncentrációval kezdem meg a felkészülést a jövő héten, szeretném már az elején bizonyítani Henning Bergnek és a stábnak, hogy hasznára tudok lenni a Vidinek" – így Barczi.

„Nagyon kreatív, jól cselező és a csapattársakat gólpasszokkal kiszolgáló játékossal bővült a keretünk Barczi Dávid személyében. Játszott már olyan klubnál, amelynél minden mérkőzésen elvárás volt a győzelem, majd játszott olyan együttesben is, ahol két kupadöntőn szerepelt, és egyet meg is nyert – tehát több alkalommal bizonyította, hogy képes nagy nyomás alatt is jó teljesítményt nyújtani. Most eljött az alkalom a pályafutásában, amikor egy olyan csapatban bizonyíthatja tehetséget, amely minden sorozatban a csúcsra tör. Ha képességei száz százalékát nyújtja majd, hosszú távon is a Vidi erőssége lehet” – jellemezte a 27 éves középpályást Kovács Zoltán sportigazgató.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Szabó II Balázs
Kiszemeltek: Ezequiel Calvente Criado (spanyol, Békéscsaba), Futács Márkó (Mersin Idman Yurdu – Törökország), Makrai Gábor (Puskás AFC, legutóbb kölcsönben Csákvár), Spandler Csaba (Puskás AFC, legutóbb kölcsönben Csákvár)
Távozók: Barczi Dávid (Videoton, szabadon igazolhatóként), Grumics Miroszlav (szerb-magyar, lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Gyirmót), Kovács Gábor (Paks, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Novothny Soma (SSC Napoli – Olaszország, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Egerszegi Tamás (lejár a szerződése), Koman Vladimir (lejár a szerződése)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők: Barczi Dávid (DVTK)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Filip Pajovics (szerb, Puskás AFC, ?), Gábor Péter (Siófok, ?), Horváth Tamás (Mezőkövesd, ?), Tomás Tujvel (szlovák, DAC 1904 – Szlovákia, ?), Zsótér Donát (Puskás AFC, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Bódi Ádám (DVSC), Futács Márkó (Mersin Idman Yurdu – Törökország), Sándor György (Perth Glory – Ausztrália), Varga József (DVSC),  Theodorosz Kolokudiasz (Ciprus)
Távozók: Rudolf Gergely (?)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Braniszlav Danilovics (szerb, Puskás AFC, ?), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország), Tischler Patrik (Puskás AFC, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Haraszti Zsolt (Paks), Koltai Tamás (Paks
– kölcsön után végleg?)

2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.