Videó: „Többet érzek magamban, mint hogy az NB I-ben játsszam”

Vágólapra másolva!
2015.01.24. 09:47
Nehéz helyzetben várja a labdarúgó NB I tavaszi rajtját a PMFC, amely csak tíz pontot szerzett az ősszel, s az utolsó helyen áll a tabellán. A Nemzeti Sport Online Pécsen mérte fel, hogyan készülnek a baranyaiak a számukra létkérdést jelentő tavaszi folytatásra. Többrészes terepszemlénkben már megszólaltak a klubvezetők, most pedig halljunk két kulcsjátékost, Szatmári Lórándot és Márkvárt Dávidot, akik az NSO Tv kamerája előtt beszéltek a téli felkészülésükről, illetve kitértek saját pályafutásuk alakulására is. Ország gyöngye, aranya – kiesik-e Baranya? 2. rész.


Broadcast live streaming video on Ustream

Szatmári a felvétel után az NSO kérdésére bővebben is beszélt olaszországi pályafutásáról. Ő azon fiatalok közé tartozik, akik már korán légiósnak álltak (a pécsi középpályás 2007 nyarán, 19 évesen igazolt az akkor még első osztályú Regginához), de külföldön nem tudták azt a karriert befutni, amiben bíztak.

NSO-SOROZAT: ORSZÁG GYÖNGYE, ARANYA – KIESIK-E BARANYA?
1. rész: Dárdai és Gera után is kiestek, mi lesz Dibusz után?

„Sokszor mondják, hogy a futballisták pénzéhesek, de hát mindenki pénzből él, és Olaszországban a magyarországi fizetésem tízszeresét kaptam a Regginánál, és szakmailag sem bántam meg a váltást, mert bár az olasz élvonalban nem játszhattam, sokat fejlődtem. A gondok akkor kezdődtek, amikor két olyan klubnak adtak kölcsön, amelyeknél egyáltalán nem kaptam fizetést, a szüleim támogattak itthonról. Amikor pedig akadt olyan klub Magyarországon, amelyik szerződtetett volna, akkor a Reggina sokat akart rajtam keresni. Olasz alacsonyabb osztályban még lett volna lehetőségem játszani, de már nem akartam kockáztatni, ezért hazajöttem” – fogalmazott Szatmári, akit előbb az MTK-nak, majd a Paksnak adtak kölcsön mielőtt 2012-ben végleg visszatért a PMFC-hez.

A vegyes tapasztalatok ellenére nem mondott le a légióskodásról, erre nyáron lehetne esélye, amikor lejár a szerződése, de előtte még Pécsen kell bizonyítania, hiszen egy külföldi szerződés esélyét javítaná, ha jó játékkal tudna szerepet vállalni a PMFC bennmaradást célzó tavaszi hadjáratában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik