Videó: már-már a Barcát idézte a DVTK gólja - Boros volt Neymar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.25. 10:33
Mint beszámoltunk róla, a Diósgyőr 2–1-re megverte idegenben a Nyíregyházát a labdarúgó NB I 29. fordulójában. Azt talán túlzás lenne állítani, hogy a DVTK győztes gólját szerző Boros Gábriel lekopírozta Neymar egyik szezonbeli találatát, de a miskolci és a barcelonai együttes által felépített támadás hasonlít egymásra.

A nyíregyházi mérkőzés rendes játékidejének utolsó percében négy a három ellen vezették rá a labdát a hazai védőkre a diósgyőri futballisták. Bognár István indult meg a jobb oldalon, majd középre gurított, Gosztonyi András átlépte a labdát, amelyet Koman Vladimir egyből Boros Gábrielhez továbbított, aki gondolkodás nélkül a bal alsó sarokba lőtt a kapus mozgásával ellentétes irányba.

A Barcelona idén februárban, az Athletic Bilbao otthonában rendezett bajnokin vezetett hasonló támadást a mostani szezonban. A katalánok támadása is a jobb oldalról indult, és a tizenhatos előterében játszódtak le azok a kulcspasszok és helyezkedések, amelyek gólhelyzetbe hozták Neymart.

Ivan Rakitic játszott Lionel Messihez, aki három védő figyelmét is magára irányította, majd egyből oldalra tolta a labdát, amelybe Xavi nem ért bele – de beindulásával befolyásolta a védők helyezkedését –, a brazil támadó pedig ugyanúgy a hosszú alsót vette célba, mint Boros, csak egy kicsit távolabbról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik