Videó: fradisták tapsolták az Újpest sérültjét – ilyen volt 9 és fél év után a futsalderbi

Vágólapra másolva!
2020.10.03. 07:26
Kilenc és fél év után rendeztek újra élvonalbeli futsalderbit, pénteken összecsapott a Ferencváros-Fisher Klíma és az Újpest RFC-220Volt az NB I-ben. A találkozó igencsak emlékezetesre sikerült, a 16 gólt hozó mérkőzésen 8–8-as döntetlen született. A derbire kilátogatott az NSO Tv stábjba is: megmutatjuk a hangulatot, beszéltünk két szurkolóval és persze a főszereplőkkel is.

Ezen az FTC–Újpest derbin volt minden: a zöld-fehér szurkolók megtapsolták a lila-fehérek szerencsétlenül megsérült kapusát, de találkoztunk két jóbaráttal is, akik csak a szünetben futottak össze, ugyanis ellentétes szektorban szurkolták végig a meccset. És akkor még nem beszéltünk az elképesztő mérkőzésről: az Újpest 7 másodperccel a vége előtt mentette 8–8-as döntetlenre a meccset.

„Néha vannak olyan döntetlenek, amik győzelemmel érnek fel, ez most pont olyan. Elképesztő, hogy mi történt a mai meccsen, hányszor jöttünk vissza már vert helyzetből, fantasztikus érzés volt a vége, az biztos” – mondta el az újpestiek öt gólt szerző játékosa, Nehéz Krisztián.

Póta Balázs vezetőedző szerint ez számukra az évszázad meccse volt:

„Öt-egyről jöttünk vissza, volt itt öt a négy, négy a három, emberhátrány, minden. A srácok egyszerűen fantasztikusak voltak. Ilyen lélekjelenlétet, ilyen helyzetben, idegenben, a Fradi otthonában újpestiként, újoncként, ez szerintem fantasztikus.”

A ferencvárosi Büki Baltazár hiába szerzett három gólt, nagyon csalódott volt.

„Ez zsinórban a hatodik olyan meccsünk, amelyen nem tudunk nyerni. Nem tudom, hányszor kell megnyernünk egy mérkőzést. Vezettünk öt-egyre, vezettünk hét-négyre… Annál jobb pillanatban nem lehet gólt rúgni, mint harminc másodperccel a vége előtt, aztán még emberelőnybe is kerültünk. Nem tudom megmondani, hogy mi hiányzik, de egyszerűen mintha el lennénk átkozva. Valamin változtatnunk kell, mert ez hihetetlen.”

Madarász János vezetőedző szerint csapata sok hibát elkövetett.

„Az agyvérzés kerülgetett. Sajnálom a srácokat, mert három hete mindenféle nyűgünk, bajunk van. Alig tudunk edzés tartani, tegnap jöttünk össze három hét után normálisan. Fizikailag még nem vagyunk topformában, de ezt a mérkőzést mindenképpen meg kellett volna nyerni. A szívünk vitt előre, de kapitális hibákból kaptuk a gólokat, ezért nagyon csalódott vagyok.”

Videónkban belekóstolhatnak a derbi hangulatába, melyről a főszereplők mellett a már említett újpesti és ferencvárosi szurkolópáros is mesél.

FUTSAL NB I
5. FORDULÓ

Debreceni EAC–Aramis SE 2–1
(Szentes 29., Tóth A. 32., ill. Keresztury 30.)
FTC-Fisher Klíma–Újpest RFC-220Volt 8–8
(Fülöp V. 5., Öreglaki 7., Bognár B. 7., 31., Büki 8., 10., 39., Horváth Sz. 30., ill. Lucas 2., Nehéz 12., 28., 35., 36., 38., Lineker 13., Ricardo Sobral 40.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik